2019. augusztus 17., szombat

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Amint arról korábban is hírt adtunk, új előadást mutatnak be

csütörtök este a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem hallgatói. A játszók ezúttal a kortárs magyar színházi élet egyik legendás szerzőjének és rendezőjének, Pintér Bélának a Szutyok című drámáját viszik színre az intézmény Köteles Sámuel utcai Stúdió Színházában. 

A szerző, Pintér Béla, Jászai Mari-díjas színész, zenész, drámaíró, rendező, a kortárs színházi élet ikonikus alakja. Az egyik legjelentősebb magyar alkotóműhelyként számontartott, budapesti székhelyű társulatának két évtized alatt 24 darabot írt és rendezett. Előadásai a magyar hétköznapokról szólnak, ezek közé tartozik az első alkalommal 2010-ben bemutatott Szutyok is. 

Amint azt az előadás ismertetőjében közlik, a szülői szeretet önzetlen és feltétel nélküli, hiánya torz lélekhez vezet. Szutyok árva, és a világot okolja, amiért őt nem, illetve nem úgy szeretik. Dühében csapkod, dobálózik és kegyetlen. A gonosz embert pedig mindenki kerüli, tehát folytatódik a harc a szeretetért, egyre elszántabban. De hova vezet az ilyen ördögi kör? A kérdésre az elsőéves magiszteri színészosztály hallgatói színészmesterség-tanárukkal, Gecse Ramónával közösen keresik a választ. 

Az előadásban Ádám Kornél, Ágh Barbara, Czüvek Loránd, Kocsis Anna, Lajter Márkó Ernesztó, Pál Zoltán, Rákosy Anikó, Ágh Barbara, Vadász Bernadett, Zádor Fanni elsőéves magiszteris színészhallgatók, illetve Kiliti Krisztián rendező szakos hallgató játszanak; díszlet-jelmeztervező: Papp Gyopár harmad-éves látványtervező szakos hallgató; zene: Fekete Hunor zenepedagógia szakos hallgató. Rendező: Gecse Ramóna. Osztályvezető tanár: Berekméri Katalin.

A marosvásárhelyi premierre február 7-én, holnap este 7 órától kerül sor. A jegyek megvásárolhatók a Stúdió Színház jegypénztárában keddenként 14-18 óra között, vagy az előadás helyszínén kezdés előtt egy órával. A Stúdió Színház műsoráról és a jegyfoglalásról bővebb információt a www.studioszinhaz.ro honlapon találnak az érdeklődők.