2021. augusztus 4., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Várhatóan Sir Paul McCartney és a Spice Girls is színpadra lép a londoni olimpiai játékok vasárnap esti záróünnepségén.


Várhatóan Sir Paul McCartney és a Spice Girls is színpadra lép a londoni olimpiai játékok vasárnap esti záróünnepségén.

David Arnold, a műsor zenei igazgatója a The Daily Telegraph című tekintélyes konzervatív brit napilap csütörtöki kiadásának nyilatkozva nem árult el részleteket a szereplők kilétéről, ugyanakkor „pontosnak” nevezte a lap azon korábbi értesüléseit, hogy a Beatles egykori basszusgitárosa és dalszerzője – aki a július 27-i nyitóünnepségen is adott egy minikoncertet – szerepel az előadók listáján.

A lap szerint valószínű az is, hogy az 1990-es évek brit popzenéjének példátlan sikerű egykori lánybandája, a Spice Girls újból összeáll néhány dal erejéig.

Emellett utalásokat tettek részvételükre a brit rock és pop olyan klasszikusai is, mint a The Who és George Michael.

Kim Gavin, a záróünnepség művészeti igazgatója annyit elárult, hogy a tervezett koncert „a brit zene elegáns egyvelege lesz Edward Elgartól Adele-ig”, és a népszerű dalok „szimfonikus szerkezetbe rendezve” csendülnek majd fel.

A ceremónia a beavatottak szerint összességében egyszerűbb lesz, mint a Danny Boyle Oscar-díjas brit rendező által összeállított, monumentális nyitórendezvény, mivel a rendezőknek ezúttal nem több hónap, hanem a versenyek lezárulta után mindössze 17 óra áll majd rendelkezésükre az Olimpiai Stadion átalakítására.

Az olimpia záróünnepségének – amely közép-európai idő szerint vasárnap este tíz órakor kezdődik – 4100 résztvevője lesz, és tematikája Londonra összpontosul. Megjelennek majd az aréna küzdőterén olyan londoni nevezetességek kicsinyített, de tökéletes másai, mint a parlament, a Tower-híd, a Szent Pál székesegyház vagy a Temze partján emelkedő, 135 méter magas óriáskerék, a London Eye.