2021. június 17., csütörtök

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Jótékonysági esemény a magyarfülpösi Szivárvány Alapítvány megsegítésére

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata június 16-án, szerdán 19 órától jótékonysági céllal tűzi műsorra Pacsirtaszó című zenés gyerekműsorát a marosvásárhelyi nyári színpadon.

Másokon segíteni nem csupán az ünnepek alkalmával tudunk. Az egymásra való odafigyelés mindennapi életünk fontos része. Ennek jegyében ajánlotta fel az adventi időszaktól kezdődően állandó segítségét a Tompa Miklós Társulat a Magyarfülpösön működő Szivárvány Alapítványnak, ezúttal épp az alapítvány nyári gyerekfoglalkozásait támogatva a június 16-ai, Markó Béla gyermekverseiből összeállított Pacsirtaszó zenés műsorának bevételével. 

A magyarfülpösi lelkészi hivatal által működtetett Szivárvány Alapítvány a kisebbségi közösségek megmaradása érdekében tevékenykedik, mezőségi szórványban élő, mélyszegénységbe süllyedt családok gyerekei számára térítésmentesen nyújt otthont, anyagi, szellemi, valamint lelki támogatást. E tevékenység megsegítéséhez a Tompa Miklós Társulat közönsége csatlakozását is kéri.

Pacsirtaszó • Szereplők: Apostolache Kiss Zénó, Benő Kinga, Fodor Piroska, Fülöp Bea, Kádár L. Gellért, Kiss Bora, Korpos András, Kostyák Márton, Lőrincz Ágnes, Magyari Annamária, Varga Balázs. Projektvezető: Benő Kinga. Zeneszerző: Apostolache Kiss Zénó. Díszlet: Huszár Kató. 

 A részvétel adományalapú, azonban a korlátozott számú férőhely miatt előzetes regisztráció szükséges. Kérjük, részvételi szándékukat online, a secretariat@teatrunational.ro e-mail-címen vagy a Nemzeti Színház nagytermi jegypénztáránál (nyitvatartás hétköznapokon 12 és 19 óra között, telefonszám: 0365/806-865) jelezzék. 

 A gyerekműsort nagykorú kíséretében tekintheti meg a gyerekközönség, a belépés a járványügyi intézkedések szigorú betartásával történik. A színház tájékoztatja az érdeklődőket, hogy a műsor jellege miatt azt kizárólag magyar nyelven lehet követni. (PR-titkárság)