2021. augusztus 3., kedd

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Július 23. és 25. között a tizennegyedik alkalommal szervezünk a marosvásárhelyi vár előtti téren vásárt. 

A már megszokott termékek: felvágottak, péktermékek, sajtok, gyümölcsszörpök, italok, házi csokoládé, édességek, méz, sütemények, gyümölcsök és zöldségek, hidegen préselt olajok, sör, különféle teafüvek, borok mellett különleges szalámifélékből, halakból, ritka csípőspaprikafajtákból, aromás növényekből és más javakból válogathatnak a vásárlók. 

Az ajándéktárgyakból is óriási lesz a választék, fából készült, horgolt, faragott és kézzel festett játékokat, kerámiatárgyakat, ékszereket, gyertyákat, levendulatermékeket, természetes kozmetikumokat, egyedi táskákat, dísznövényeket lehet vásárolni. A termelők és a kézművesek többsége Maros megyei, de azért, hogy minél gazdagabb legyen a felhozatal, jelen lesznek Fehér, Hargita, Szeben, Brassó, Kolozs megyei és bukaresti eladók is. 

Az egyik standot egy marosvásárhelyi klinikával közösen állítjuk fel, ahol vérnyomást lehet méretni ,és a szakemberek orvosi tanácsokkal is ellátják az érdeklődőket, arról is tájékoztatnak, hogy milyen óvintézkedéseket kell tenni kánikula esetén. 

Pénteken 11-21, szombaton 10-21 és vasárnap 10-20 óra között várjuk a vásárlókat. 

A várbeli vásárt havonta egyszer szervezzük, a következő augusztus 15–17. között lesz. 

A Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatallal közösen szervezett esemény célja a helyi termelők támogatása, a helyi élelmiszertermékek népszerűsítése. 

A Mercur Egyesület