2020. október 30., péntek

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A Bukaresti FCSB drámai csatában, gólgazdag mérkőzést (6-6) követően, a tizenegyespárbajban 5-4-re diadalmaskodva jutott tovább a szerbiai Topolyával szemben az Európa-liga selejtezőjének 2. fordulójában.

Jól kezdett a TSC, hiszen előbb Djuro Zec beadása után Dejan Milicsevics fejelte a labdát a vendégek kapujába a 11. percben, majd három perccel később Nenad Lukics szólója végén Borko Duronjicshoz passzolt, aki higgadtan a kifutó kapus felett a kapuba pörgette a labdát, kezdte beszámolóját az NSO.

A kétgólos előny túlságosan is megnyugtatta a hazaiakat, aminek az lett a vége, hogy a vendégek legértékesebb játékosa, Florinel Coman a 26. minutumban jól feltalálta magát a TSC tizenhatosán belül, és a hosszú sarokba lőtt. Arról, hogy a topolyaiaknak igazán meg kelljen izzadniuk a továbbjutásért, Ponjevics gondoskodott, aki az első félidő végén megkapta második sárga lapját is, így a TSC tíz emberre fogyatkozott. 

A második félidő elején Coman cselsorozata után Dennis Man elé passzolt, aki húsz méterről kilőtte a bal felső sarkot. Sokáig nem örülhettek a vendégek, mert hatvan másodperccel később már ismét a TSC-nél volt az előny: bal oldali szabadrúgást követően a rossz ütemben kifutó Ducan kapus hibája után Lukics fejjel továbbította a labdát az üresen álló Goran Antonicshoz, aki három méterről nem hibázott. A 63. percben másodszor is egyenlítettek a vendégek: Balázs szabálytalankodott a 16-osban, s a jogosan megítélt büntetőt Man magabiztosan váltotta gólra.

A bírói ráadás harmadik percében Ion góljával az FCSB karnyújtásnyira került a továbbjutáshoz, hiszen csak két perc volt hátra a mérkőzésből, a következő akcióból azonban Szasa Tomanovics lefordult a védőjéről, és egyenlített (4-4).

Az első hosszabbításban hatalmas gólhelyzetet hagyott ki a csereként beálló Szilágyi Vladimir, akit aztán a 103. percben a játékvezető – talán túl szigorúan – kiállított egy nyújtott lábas becsúszás miatt. A következő akcióból a vendégek megszerezték ötödik góljukat, Manra senki sem figyelt, és ő 16 méterről a kapu bal oldalába lőtt. Kilenc emberrel kellett volna a TSC-nek egyenlítenie, ami lehetetlen feladatnak tűnt, mégis   sikerült! A bírói ráadás első percében egy előreívelt szabadrúgás végén Tumbaszevics kapáslövéssel egyenlített. A vendégek hatodik találata a 108. percben született, amikor egy jobb oldali akciót Petre lapos lövéssel fejezett be – góllal. És még mindig nem volt vége, ugyanis a 117. percben Tomanovics fejes gólja azt jelentette, hogy 6-6 az eredmény, s mivel több gól már nem született, a tizenegyespárbaj döntött a továbbjutásról.

Ebben Banjac hibázott, a többi játékos viszont magabiztosan értékesítette a tizenegyest, ami azt jelentette, hogy az FCSB 5-4-re nyert, és bejutott a harmadik fordulóba.

Fotó: NSO


Jegyzőkönyv

Labdarúgó-Európa-liga, selejtező, 2. forduló: Topolyai SC (szerbiai) – FCSB (román) 6-6 – 11-esekkel 4-5

Zenta, Gradszki Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Higler (holland).

Gólszerzők: Milicsevics (11.), Duronjics (14.), Antonics (51.), Tomanovics (90+4., 117.), Tumbaszevics (105+1.), ill. F. Coman (26.), Man (50., 63., 105. – a másodikat 11-esből), Ion (90+3.), Petre (108.).

Kiállítva: Ponjevics (44. – Topolya), Szilágyi V. (103. – Topolya).

Topolya: Filipovic – Balázs, Antonic, Babic (64. Banjac), Ponjevic – Zec, Tomanovic, Tumbasevic, Milicevic (114. Djuric) – Lukic (75. Szilágyi), Duronjic (45+1. Petrovic).

FCSB: Ducan – Creţu, Simion, Briceag, Pantea (22. Petre) – Moruţan, Perianu, Panţîru – Man, Buziuc (46. Ion), Coman (73. Horşia).


Jegyzőkönyv

Labdarúgó-Európa-liga, selejtező, 2. forduló: FC Botoşani – KF Shkendija 0-1 (0-1)

Botoşani, városi stadion, nézők nélkül. Vezette: Mohammed Al-Hakim (svéd).

Gólszerző: Besart Ibraimi (2.).

Sárga lap: Rodriguez (45+1.), Florescu (62.), illetve Alimi (38., 67.), Doriev (61.), Ibraimi (70.).

Kiállítva: Alimi (67.).

FC Botoşani: Pap – Haruţ, Chindriş, Şeroni, Ţigănaşu – Florescu (71. Patache), Rodriguez, Babunski (79. Roman I) – Askovski (46. Keyta), Dugandzic, Ofosu. 

Shkendija: Zahov – Murati, Krivak, Bejtulai, Pavic – Alimi, Dita – Ahmedi, Totre (75. Zejnulai), Doriev (70. Nafiu) – Ibraimi (89. Merdjani).