2020. augusztus 13., csütörtök

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Szente Csaba – aki március 29-én lett ötvenéves – 6 évesen kezdett el futballozni az egykori Elektromaros törpecsapatában (edző: Bay György), aztán 1977-ben sportágat váltott, és a Mureşul SK-nál teniszezni kezdett Takács János edzősége alatt. 

1984-ben visszatért az Elektromaroshoz, ahol tovább futballozott: az ificsapatban a néhai Újfalvi Ferenc és Tiberiu Mărginean, míg a felnőttcsapatban Fazakas Árpád volt az edzője, akiktől sokat tanult. 

1987-ben a helyi Gaz Metanhoz került (edző: Szakács József), aztán 1989–1994 között az IRA csapatának lett a játékosa, ekkor Kanyaró György, Balog Márton és ifj. Kajlik Péter voltak az együttes edzői.

Egy sérülés miatt viszonylag korán, huszonhat évesen kénytelen volt abbahagyni a labdarúgást. Időközben játékvezetői és teniszoktatói minősítést szerzett, de tanulmányait is folytatta, hiszen testnevelési főiskolát végzett, így jelenleg a marosvásárhelyi Waldorf-iskolában testnevelő tanár. 

Alkalomadtán az Apollo Old Boys öregfiúk csapatában is pályára lép, de „veterán” teniszversenyeken is részt vesz. 

Az Apollo Old Boys kerete egy gyergyószentmiklósi öregfiú-találkozó előtt. Felső sor, balról: Márton Géza, Biró II. Levente, Ördögh Attila, dr. Butiurca Sándor, Surányi Béla, Hajnal Gyula, Fazakas Árpád, Aszalos János, Mircea Pop, Alexandru Cioloboc, Kanyaró György és Marinică Ormenişan. Alsó sor, balról: Daróczi László, Oláh György, Szente Csaba, Fodor János, Márton László, Gheorghe Vasiu és Trandafir László