2021. augusztus 3., kedd

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A hosszas bezártság után nagy örömmel indítottuk útjára, immár ötödik alkalommal a nyári rendezvénysorozatunkat, amelynek első fellépőit szépszámú nézőközönség fogadta az elmúlt hét végén, a fürdőközpont Petőfi parkjában.
A Maros Megyei Tanács és a szovátai önkormányzat támogatásával megvalósuló rendezvénysorozatot 2016 óta szervezi a Bernády Közművelődési Egylet a Turisztikai Információs Iroda közreműködésével. A kulturális előadásokból, szórakoztató programokból álló rendezvénysorozat által Szováta város vezetősége kikapcsolódási lehetőséget kíván teremteni mind a turisták, mind a helyiek számára. 

A kezdetben helyi, illetve környékbeli fellépőkből álló repertoárt ma már országos népszerűségnek örvendő előadók és együttesek tarkítják. A szovátai nép- és moderntánc-együttesek, zumba-aerobik és kangocsapatok, zenekarok és előadók mellett fellép a Maros Művészegyüttes román és magyar tagozata, a Bekecs Néptáncegyüttes, a Doina Hundorfului és a Spice Mureşene táncegyüttesek, a kolozsvári Operettissimo, a korondi és parajdi fúvószenekarok, illetve egyéb változatos műfajt képviselő előadók. 

Az előadások csütörtöktől hétfőig zajlanak 20 órától (változás esetén 19 órától), a Petőfi parkban felállított színpadon. 

Az események időpontjáról, valamint a fellépőkről pontos információt a Visit Szováta Facebook-oldalán találnak az érdeklődők. (közlemény)