2020. február 20., csütörtök

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A megyeközpontban maradt a korona

Vasárnap éjfél előtt hirdettek győztest az Ákosfalván hatodszor megszervezett Marosszék Szépe versenyen.

Idén tíz lány lépett színpadra a tizenkilencedik Ákosfalvi Községi Napok keretében sorra kerülő szépségversenyen. Egy hétig dolgoztak, koreográfiát, színpadi mozgást tanultak, önéletrajzot írtak, fényképkészítésre és fellépésre szépítkeztek. A vasárnap esti verseny előtt a lányok sminkjét Kilyén Katalin, Magyari Tímea, Barabás Blanka készítette el, a „hajszobrászat” Rus Violeta, Kodó Beáta és Adorjáni Ágnes feladata volt, míg a ruhatartozékokat Farkas Irma készítette el, Vonyiga Blanka keze alól a versenyzőknek járó virágcsokrok kerültek ki. 

Idén tíz lány közül választották ki a legszebbeket
Fotó: Gligor Róbert László


A tizenhárom jelentkező közül kiválasztott tíz lány a Nyárád- és Küküllőmentéről, valamint Marosvásárhelyről érkezett: Nagy-Jakab Beatrix (Marosvásárhely, 14 éves), Jeller Kinga-Tímea (Marosvásárhely, 20), Daróczi Adrienn-Bernadett (Fintaháza, 18), Cheşche Kaszandra Veronika (Erdőszentgyörgy, 16), Podar-Pethő Blanka Lorena (Marosvásárhely, 14), Szentgyörgyi Rebeka (Marosvásárhely, 16), Borbély Anita (Ákosfalva, 16), Csíki Krisztina (Jedd, 20), Tóth Brigitta (Nyárádszereda, 17) és Kalo Brigita (Marosvásárhely, 14). Ők vállalták, hogy utcai, fürdő- és estélyi ruhában felvonulnak a közönség és a zsűri fürkésző szeme előtt, miközben bemutatkozásukat kisebb-nagyobb szurkolótábor is biztatta. A zsűrizőasztalnál kilencen foglaltak helyet a cseppet sem hálás feladat ellátására: a magyarországi Major Jenő (Beled), Bognár Sándor (Sopronnémeti) és a hazai Ioan Roman (Lumina) polgármesterek, Tompáné Balog Mária (Vásárosfalu, nyugalmazott tanfelügyelőségi igazgató), Lackó Zoltán madari (Felvidék) önkormányzati képviselő, Gombos Réka (Barney´s Store üzlet), Rus Violeta fodrász, Mauriţiu Bernadett tavalyi királynő és Toós Andrea Margaréta tavalyi Miss Bikini.

 „Vásárhelyen nevelik a szép leányt” 

A fellépések közötti szünetekben a magyarországi Klemy koncertezett, amíg a zsűri elvonult döntést hozni, addig az ákosfalvi Jakab Csaba és zenekara lépett fel. Végül megszületett a döntés és sikerült időben eredményt hirdetni, hogy a díjazottak még a parádés tűzijáték előtt a közönség elé léphessenek. A királynői koronát a tavalyi győztes helyezte el „utódja”, Podar-Pethő Blanka Lorena fejére, akinek első udvarhölgyévé Csíki Krisztinát, második udvarhölgyévé a tavalyi első udvarhölgyet, Jeller Kinga-Tímeát jelölték. A tavalyi nyertes helyezte a diadémot az idei Miss Bikini, Nagy-Jakab Beatrix fejére, míg a közönségdíjat az első udvarhölgy vitte el, 2570 szavazatot kapott a vasárnap délig tartó voksoláson.

A színpadról való levonulás után az idei királynő a Népújságnak elmondta: szépségversenyen még nem vett részt, csak táncversenyeken és divatbemutatón, és nagyon örül, hogy elsőre sikerült megnyernie. Nem számított rá, de büszke magára, hogy idáig eljutott. Amikor meghallotta a nevét, egy pillanatra azt hitte, hogy csak álom, annyira meglepte a helyezés. Podar-Pethő Blanka Lorena egyelőre még tanuló, de felnőttkorában vagy táncos, vagy pedagógus szeretne lenni, hiszen hobbija a tánc, az olvasás és imád gyerekekkel foglalkozni. Azért jelentkezett a szépségversenyre, hogy itt is megméretkezzen, és több önbizalmat szerezzen, kihívás volt számára – vallotta be. Édesanyja, Enikő számára Blanka győzelme volt élete legjobb érzése, bár lánya életének része a verseny. Amióta gyereke eldöntötte, hogy részt vesz ezen a versenyen, mellette áll, de nem számított a sikerre. Ezért nemcsak őt, hanem Blankát is meglepte a győztes nevének bejelentése, annyira, hogy a lába reszketett, a könnye kicsordult a színpadon. 

Meglepetés volt a helyezés az első udvarhölgynek és legnépszerűbb lánynak is. Csíki Krisztina már 2015-ben részt vett a Bekecsalja Szépe szépségversenyen, ahol második udvarhölggyé választották, de jó értelemben sokkolta a hír, hogy ez alkalommal két díjat is elnyert, aminek természetesen nagyon örül, mert bár reménykedett, de igazából nem számított ilyen jó eredményre.

György Renáta Tünde koreográfus szerint a lányok ügyesek és szépek voltak, könnyen tudott velük dolgozni, és jól helytálltak a színpadon. A gördülékenységet erősítette meg Tóth Zsuzsánna Emese szervező, menedzser is, hozzátéve, hogy a következő évben is várják a jelentkezőket. 

Értékes díjak

A Marosszék Szépe versenyre nemcsak a tanulás, megmérettetés és az esetleges cím elnyerése érdekében érdemes benevezni, hanem az értékes díjak miatt is. Idén a Barney´s Store ruhaüzlet ajánlott fel vásárlási utalványokat: a királynő 1000, az első udvarhölgy 750, a második 500, a Miss Bikini és a legnépszerűbb lány egyenként 300 lejre vásárolhat, míg a többiek 200 lejjel gazdálkodhatnak. Ugyanakkor a polgármesteri hivatal is értékes kozmetikumcsomagokat ajándékozott a lányoknak, míg a királynő ingyenes sofőriskolai oktatásban részesül a nyárádszeredai AutoVolán cég részéről. (gligor)