2020. július 8., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A címvédő MOL Fehérvár otthonában elért 2-2-es döntetlennel a Mezőkövesd Zsóry FC története során először jutott a labdarúgó Magyar Kupa döntőjébe. A borsodiak a hazai 1-1-es döntetlen után idegenben szerzett több góllal kvalifikáltak.

A Mezőkövesd gyakorlatilag az első igazán veszélyes támadásból megszerezte a vezetést. Egy bal oldali beadást Visar Musliu saját kapufájára fejelt, a visszapattanó labda Budu Zivzivadze testéről a kapuba pattant. Két perc múlva egyenlíthetett volna a hazai gárda, de Musliu elől az utolsó pillanatban tisztázni tudtak a védők. Az összesítésben továbbjutásra álló matyóföldiek behúzódtak kapujuk elé, és gyors kontrákban bíztak, míg a fehérváriak többet birtokolták ugyan a labdát, ám helyzetbe alig tudtak kerülni.

A fordulást követően nagyobb sebességi fokozatba kapcsolt a Fehérvár, Nego Loic közeli lövését nagy bravúrral spárgázta ki Szappanos Péter. A túloldalon egy villámgyors akció végén Pekár László viszont megduplázta a mezőkövesdiek előnyét. Pár perc múlva Armin Hodzic ziccerben Szappanosba lőtt, később javított, bombagóljával szépített a hazai csapat. Tovább rohamozott a Fehérvár, mégis a Mezőkövesd járt közelebb a gólhoz: Mihajlo Meszhi lövését a léc alól piszkálta ki Kovácsik Ádám.

Magabiztosan őrizte a kedvező eredményt a vendéggárda, annak ellenére, hogy Stopira fejesgóljával egyenlítettek a hazaiak. A kupadöntőt érő gólért elkeseredetten harcoltak a fehérváriak, a csereként beálló Juhász Rolandot is csatárposzton vetették be, de nem sikerült újra betalálniuk.

Fotó: Mol Fehérvár FC


Jegyzőkönyv

Labdarúgó Magyar Kupa, elődöntő, visszavágó: MOL Fehérvár FC – Mezőkövesd Zsóry FC 2-2 (0-1), továbbjutott: a Mezőkövesd Zsóry FC 3-3-as összesítéssel, idegenben szerzett több góllal.

MOL Aréna Sóstó, zárt kapus, vezette: Vad II.

Gólszerzők: Hodzic (63.), Stopira (86.), illetve Zivzivadze (8.), Pekár (54.).

Sárga lap: Musliu (56.), Nego (59.), Stopira (79.), illetve Besirovic (40.), Karnyickij (44.), Nagy D. (80.).

MOL Fehérvár FC: Kovácsik – Fiola (46. Hodzic), Musliu, Vinícius (89. Juhász R.), Stopira – Elek (77. Futács), Houri, Nego (65. Bamgboye), Kovács I., Petrjak (65. Milanov) – Nikolics.

Mezőkövesd Zsóry FC: Szappanos – Eperjesi, Neszterov, Pillár, Silye – Karnyickij (72. Nagy D.), Meszhi – Pekár (75. Farkas D.), Cseri (65. Vajda S.), Besirovic – Zivzivadze (72. Jurina).