2020. július 12., vasárnap

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Szeptember végén a megyei sport- és ifjúsági hatóság, a Szász Adalbert Sportlíceum és a polgármesteri hivatal közös szervezésében a Bolyai líceum sportpályáján szervezték meg az In memoriam országos atlétika-emlékversenyt.

Szeptember végén a megyei sport- és ifjúsági hatóság, a Szász Adalbert Sportlíceum és a polgármesteri hivatal közös szervezésében a Bolyai líceum sportpályáján szervezték meg az In memoriam országos atlétika-emlékversenyt. Ezen rekordszámú résztvevő mérte össze tudását, 11 sportklub színeiben 320 versenyző állt rajthoz négy gyerek és ifjúsági korcsoportban.

A résztvevők különböző távú szaladásban, rúdugrásban, távolugrásban és súlylökésben versengtek. A nemzetközi pontrendszer szerinti legjobb eredmények alapján megítélt emlékserleget a fiúk nyílt mezőnyében a házigazda Szász Adalbert Sportlíceum színeiben induló Manoilă Adrian szerezte meg, a további öt kategóriában pedig az ISK Viitorul Kolozsvár sportolói bizonyultak a legjobbaknak: a lányok nyílt mezőnyében Nesteriuc Ana, a gyerek 2 korcsoportos lányoknál Man Diana, a gyerek 2 korcsoportos fiúknál Deac Horaţiu, a gyerek 1 korcsoportos lányoknál Miklós Andrea, a gyerek 1 korcsoportos fiúknál pedig Suciu Paul. A szervezők továbbá emlékserleget adtak át a Megyei Atlétikai Egyesületnek, és a sportlíceum atlétikaversenyein 22 éve megszakítás nélkül részt vevő ISK Nagykároly sportklubnak.