2020. július 11., szombat

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Hajtási nélküli ittas sofőrök

A hét végén a közúti ellenőrzések során a rendőrök több olyan gépjárművezetőt azonosítottak, akik vezetés előtt szeszes italt fogyasztottak, illetve nem rendelkeztek gépjárművezetői engedéllyel. A fennálló esetek mindenikét a bűncselekmény kategóriába sorolják, mivel veszélyt jelentenek a forgalomban részt vevők számára. 

A Maros Megyei Rendőr-felügyelőség közleményében arra figyelmezteti azokat, akik hajtási jogosítvány nélkül vagy alkohol fogyasztása után szándékoznak járművet vezetni, hogy az említett bűncselekmények elkövetése miatt szabadságvesztéssel számolhatnak.

Július 12-én 22.30 órakor Beresztelke község területén egy 48 éves helybéli férfi elvesztette uralmát az általa vezetett kvad fölött, és felborult. Enyhébb sérüléseket szenvedett, a rendőrség azonban megállapította, hogy nem rendelkezett semmilyen járműre érvényes hajtási jogosítvánnyal, az általa vezetett ATV pedig nem volt bejegyezve a forgalomba. Az alkoholteszt 0,58 mg/l légalkoholszintet mutatott ki az általa kilélegzett levegőben. A rendőrség a baleset körülményeit is vizsgálja. 

Július 12-én 20.50 órakor a szászrégeni rendőrség a Nagypiac utcában igazoltatott egy járművet, amelynek 37 éves vezetője is ittasan ült a volán mögé. A légalkohol 0,57 mg/l volt, a rendőrök egészségügyi intézménybe kísérték, ahol újabb vizsgálatoknak vetették alá a pontos véralkoholszint megállapítása végett. Az ügyet ittas állapotban való vezetés bűncselekményeként vizsgálják.

Július 13-án 22.30 órakor a nyárádszeredai rendőrség munkatársai a 135-ös kisszentlőrinci megyei úton igazoltattak egy kvadot vezető 41 éves nyárádszeredai férfit. Az országos adatbázist ellenőrizve kiderült, hogy a férfinek nincs érvényes hajtási jogosítványa egyetlen járműtípusra sem, az alkoholteszt pedig 1,54 mg/l alkoholt jelzett az általa kilélegzett levegőben. Hajtási jogosítvány nélküli és ittas vezetés bűntette miatt folytatják az eset kivizsgálását.

Július 14-én 18.15 órakor a sármási rendőrőrs járőrei Nagysármáson, a közúton igazoltatták egy személyautó 46 éves mezőméhesi vezetőjét. Az alkoholteszt nyomán, amely 1,79 mg/l értéket jelzett a járművezető által kilélegzett levegőben, egészségügyi egységbe kísérték a véralkoholszint megállapítása végett.

 Fotó: ISU (archív)