2021. október 27., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Múlt héten tartották Mezőpanitban a XII. Kaláka kézműveshetet, amelyet idén is nagy érdeklődés övezett.


Múlt héten tartották Mezőpanitban a XII. Kaláka kézműveshetet, amelyet idén is nagy érdeklődés övezett. A tábort, amelynek öt műhelyében naponta 80-100 gyerek vett részt, Deák János, a Kádár Márton Általános Iskola igazgatója vezette.

Segéde: Borbély Attila fafaragó, formatervező, aki a fafaragókat irányította, két „műszakban” foglalkozott a gyerekekkel. Délelőtt a község falvaiból érkezőkkel, délután pedig a panitiakkal. A munkát Borbély Attila faragótársai segítik, akik annak idején Bandi Dezső iparművész tanítványai voltak.

A gyöngyfűzést Csiszér Anna, a kézi hímzést, horgolást Balogh Ilona, a bogozást Marosán Réka és Molnár Csilla, a fonalgrafikát, bútorfestést Nagy Katalin vezette. Közreműködött Deák Júlia, aki a műhelyek tevékenységének összehangolását vállalta. Mindannyian az iskola pedagógusai.

A tábort a helyi tanács, a szülők, a Monográfia Alapítvány, a szentkirályi Sikó István vállalkozó és Barabási Csaba, a Barcsa Kft. tulajdonosa támogatta.

Hétfőn kezdődött az Endre bá muzsikája elnevezésű zenészképző tábor, amelyen többek között az a 17 gyerek vesz részt, akik egy éven át a Sinkó András hegedűtanár tanítványai voltak. A táborba, amelyet szintén a Monográfia Alapítvány és a helyi iskola szervezi, bálványosváraljai vendégeket is várnak.

A táborok sora ezzel nem ér véget, szeptember 4-11. között szervezik meg a Molnár Dénes alkotótábort és egy újabb faragótábort, amelyen a Bartha Sándor önképzőkör tagjai, Bandi Dezső iparművész tanítványai vesznek részt.