2020. szeptember 21., hétfő

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Amint arról korábban is hírt adtunk, kedden délután veszi kezdetét a 15. alkalommal megszervezett marosvásárhelyi Harmonia Cordis Nemzetközi Gitárfesztivál. Az elmúlt másfél évtized alatt igen jelentőssé vált zenei szemle első kiadásától a neves, nemzetközi meghívottak által adott koncertekről és az ezekre való ingyenes belépésről vált ismertté, a szakmabelieket mindezek mellett a napközben tartott műhelymunkák és mesterkurzusok vonzották. 

Az idén a járványhelyzet miatt nem a Kultúrpalotában, hanem a marosvásárhelyi vár udvarán kerül sor a fesztiválra, annak koncertjeire. Ez évben is világsztárok látogatnak el Vásárhelyre – a fellépők részletes életrajzát legutóbbi Múzsa mellékletünkben közöltük, ezúttal a programot ismertetjük. A koncertek minden nap este 7 órakor kezdődnek.

Első nap, azaz szeptember 8-án, ma este Babţan-Varga Florian (Ro), Mateusz Kowalski (Pl) és Yamandu Costa (Br) lép fel. 

Második nap, 9-én a Duo Celeste (Ro), Raphaël Feuillâtre (Fr) és a Radu Vâlcu Quartet (Ro) koncertezik.

Harmadik nap, 10-én Cosmin Mariciuc (Ro), a főszervező Beke István Ferenc (Ro) és a Pusztai Antal Jazz Band (Hu/At) játékát láthatják az érdeklődők.

Negyedik nap, 11-én Nino D’amico (It), Flavio Nati (It) és Anton Baranov (Ru) koncertezik.

Ötödik nap Cassie Martin (Fr), Jonas Egholm (Dk) és Rovshan Mamedkuliev (Ru) lép fel.

A fesztiválzáró hatodik napon Samuelito (Fr) és Jon Gomm (UK) koncertjén vehet részt a közönség. 

A koncerteken való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. 

Ingyenes belépők a www.harmoniacordis.org oldalon igényelhetők korlátozott számban. Érkezni a koncert előtt legalább 45 perccel ajánlott. A koncert előtt 15 perccel elkezdik azokat az érdeklődőket is beengedni az el nem foglalt helyekre, akik nem regisztráltak. Egy személy naponta csak egy jegyre tud regisztrálni. Az előírások szerint a maszk kötelező, a székek kétméternyi távolságra lesznek egymástól. Érkezésnél ellenőrzik a testhőmérsékletet.

Duo Celeste