2022. november 26., szombat

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

 Hosszabb várakozás és többször megismételt közbeszerzési eljárás után új beruházás indul Nyárádszeredában: elkezdődik a piac korszerűsítése.


Az árusoknak maguknak kell gondoskodniuk asztalokról, a földre pakolni tilos

Fotó: Gligor Róbert László  Az önkormányzat múlt héten értesítette a lakosságot, hogy változik a piachasználati rend, azaz a tér egy részét lezárják, ezért annak csak az alsó felében működik a piac. Ennek következtében a piac megközelítése is megváltozik: a főtér irányából a Tűzoltó utcán át ezután csak a gyalogosok jutnak be a térre az építőanyag-lerakat mellett, ugyanúgy a Nyárád túloldaláról, a szentannai településrész irányából érkezőknek is meg kell kerülniük a raktárépületet, hogy a körülhatárolt építkezési területet elhagyva jussanak be a piacra. Járművekkel csak a Szabadság utcán át (a halastavaknál) lehet bejutni ide. Akik eddig a piacon lévő asztalokról árultak, ezután csak a magukkal vitt asztalokra pakolhatnak, és tilos az árut a földön tartani, a használt ruhát, lábbelit, eszközöket árusítóknak főleg nem tűrik el, hogy a földre tegyék a portékát.

 Ezzel kezdetét veszi a nem kis volumenű felújítási munka. Munkagépek még nincsenek ugyan a terepen, de kijelölik, hogy hol lesz a vízhálózat, a csapadékvíz- és szennyvízcsatorna, hiszen először ezeket fogják elhelyezni a talajban. Ezt követi a területrendezés, majd a piactér felső részén egy korszerű hűtőház és árucsarnok épül a tej- és hústermékek, zöldség számára, új asztalokat is készítenek, lesz vezetékvíz, és parkolóhelyeket is létesítenek – mondta el a Népújságnak Tóth Sándor polgármester. Amint a tér felső részével végeznek, ide költöztetik át a piacot, hogy az alsó, jelenleg használandó részt is korszerűsítsék, aszfaltburkolattal lássák el, hiszen a városvezetés azt tervezi, hogy ide költözteti vissza a nagyobb szabadtéri tömegrendezvényeket a főtérről.

 A beruházás értéke 8.242.000 lej, és a város a saját költségvetéséből fedezi. A kivitelezés időtartama a szerződés szerint 22 hónap, de a polgármester reménykedik abban, hogy ennél hamarabb befejezik, és átvehető lesz. A teret új kerítéssel kerítik be.