2020. szeptember 24., csütörtök

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Nem sikerült az idegenbeli pontszerzés reménységét valóra váltania az FCM Marosvásárhelynek a bajnokság 5. fordulójában: a marosvásárhelyi csapat vasárnap este két pontlövés nyomán bekapott góllal vereséget szenvedett a Steauától.

Nem sikerült az idegenbeli pontszerzés reménységét valóra váltania az FCM Marosvásárhelynek a bajnokság 5. fordulójában: a marosvásárhelyi csapat vasárnap este két pontlövés nyomán bekapott góllal vereséget szenvedett a Steauától.

Az FCM bátortalanul kezdte a találkozót, ami a játék első perceiben a bukarestiek kezére is játszott. Aztán a vendégvédelem lassan magához tért, és eltorlaszolta a kapu felé vezető utat, így a Steaua a találkozó jó részében csak nagy erőfeszítések árán tudta megközelíteni Balauru kapuját, de játékhelyzetből nem igazán tudta azt veszélyeztetni. A 10. percben próbálkozott M. Costea, de lövése messzire elkerülte a kaput. Válaszként a 17. percben Celsinho, aki talán Sabău legénységének legbátrabb tagja volt ezen a meccsen, bombaerejű lövéssel vette célba, és csak nagyon kevéssel tévesztette el a bukarestiek kapuját. Közben Bikfalvi – a Steaua egyik legdurvább játékosa volt ez alkalommal – is próbálkozott egy gyenge lövéssel, de a vörös-kékek legnagyobb helyzete közel félórányi játék után adódott. Ekkor a frissen pályára küldött Nikolics, aki a 23. percben a már besárgult, de a kiállítást is megérdemlő Rusescut váltotta, balról szögből próbálkozott erős lövéssel, de csak az oldalhálót találta el. Az idő a marosvásárhelyiek javára múlt, akik idegenbeli döntetlennel értékes ponthoz juthattak volna, de az első félidő nem ért véget gól nélkül: az utolsó percben a Steaua szögletéből került a labda a kapu elé, Iencsi lemaradt róla, azonban a bukarestiek középhátvédje, Geraldo Alves már nem, és a vásárhelyi kapuba fejelt.

A második félidőre a Nicoliţă és Bourceanu (aki szintén megérdemelte volna a kiállítást) által rendszeresen durván támadott Astafeit le is kellett cserélni, de a játékvezetőnek ezúttal is csak a vásárhelyiek voltak a célkeresztjében. Így eshetett, hogy a 61. percben a kapura törő Buşt elsöprő utolsó védő is megúszta a kiállítást, viszont a Steaua kapott egy ingyen tizenegyest is, amit Brandan kihagyott, és a mérkőzést az FCM fejezte be emberhátrányban Vagner 88. percben történt kiállítása után. Időközben a marosvásárhelyieknek ugyancsak Buş és Celsinho révén még adódtak helyzeteik, de ezeket nem tudták értékesíteni. Ám az eredmény mégsem maradt változatlan, kevéssel a lefújás előtt megismétlődött az első félidő végén már látott helyzet: Steaua-szögletből a tizenhatosba érkező labdát ezúttal a bukarestiek másik hátvédje, Martinovics fejelte a vásárhelyi hálóba.

Steaua – FCM Marosvásárhely 2-0

FCM: Balauru – Vagner, Iencsi, Ghionea, Szilágyi, Pădureţu (75. Bumba), Ilyés, Issa Ba, Astafei (45. Goge), Celsinho (67. Fl. Dan), S. Buş.

 

Az 5. forduló vasárnapi lapzártánk után lezajlott mérkőzései a bukaresti csapatok győzelmi sorozatát hozták. Így a Rapid Piatra-Neamţon nyert idegenben, a tabellán éllovas Dinamo pedig tovább folytatta nyerő sorozatát a címvédő galaciak ellen. Ezzel a „vörös kutyák” öt forduló után sem vesztettek pontot, és az első bekapott góljukat is csak most jegyezhették. A múlt szezont a zöld asztalnál szerzett ezüstéremmel záró Vaslui is kezd egyre inkább magára találni, ők szintén idegen pályán, Brassóban nyertek. A tegnap esti lapzártánk után véget ért találkozókkal ismét kéthetes bajnoki szünet következik a válogatott Eb-selejtezők okán.

 

További eredmények az 5. fordulóból: CFR Kolozsvár – Sportul 6-1, Voinţa Nagyszeben – Pandurii 0-0, Astra – U Kolozsvár 0-0, FC Brassó – FC Vaslui 1-2, Ceahlăul – Rapid 1-2, Dinamo – Oţelul 2-1. Lapzártánk után ért véget: Concordia Chiajna – Petrolul, CS Mioveni – Gaz Metan Medgyes.