2020. október 30., péntek

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Háromgólos, látszólag magabiztos győzelmet aratott a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK 1. ligás labdarúgócsapata Jászvásáron, a koronavírus tizedelte CSM Politehnica otthonában. Bár az ellenfél egészségügyi gondjai miatt egyértelmű esélyese volt a mérkőzésnek, az OSK nem nyújtott egyenletes teljesítményt a találkozó folyamán.

A Sepsi OSK mezőnyfölényével kezdődött a jászvásári találkozó, míg a sok poszton improvizáló Poli megpróbálta elzárni az utakat és ellentámadásokkal válaszolni. Leo Grozavu csapata rengeteget passzolt keresztbe és hátrafelé (ahogy sajnos, már megszokhattuk), így az első helyzetet csak a 12. percben jegyezhettük fel, amikor Fülöp István elkapkodta a lövést, bár kiváló labdát kapott Dragomirtól a tizenhatos közepén. Eközben a házi-

gazdák sokkal közvetlenebbül próbáltak játszani, és hogy nem hoztak össze jobb lehetőségeket, azt az OSK védői két sárga lap árán érték el. A jég a 24. percben tört meg, akkor Dimitrov beadását Fülöp István küldte 5 méterről kapura, Brînză még ki tudta ütni a labdát, ám Bajrović duplázására már nem volt válasza. A 33. percben ismét Dimitrov veszélyeztetett, akinek a beadása a kapufán csattant, de még mielőtt felszabadított volna a védelem, Passaglia elkaszálta a befelé cselező Ștefănescut. A kristálytiszta büntetőt Vașvari értékesítette. Öt perccel később pedig már hárommal vezetett a Sepsi OSK, miután Fülöp István szögletéből Bouhenna a hálóba fejelt. Lehetett volna négy is, miután a 43. percben a védőjét megelőző Bajrovićot elsodorták a tizenhatoson belül, de Coza játékvezető kicsit sokallta, hogy még egy büntetőt ítéljen a vendégek javára.

Szünet után megváltozott a meccs. A Sepsi OSK kissé túl megnyugodva tért vissza, Jászvásár pedig két cserével, taktikai felállást is módosítva, lerohanta az első 15 percben a zöld mezeseket. Miután pedig az 52. percben Bajrović nem tudta kihasználni, hogy Brînză elcsúszott, és lekésett az előre vágott labdáról, jött a büntetés. Popadiuc behúzódott bal szélről középre, Andrei Cristeától kapott passzt, és a vele érkező Dimitrov nem tudta megakadályozni, hogy laposan a hosszú sarokba küldje. Popadiuc gólja után volt néhány újabb veszélyes jászvásári akció, az OSK védői pedig sorozatosan bakiztak. A legnagyobb lehetőséget Passaglia hagyta ki az 56. percben, aki a hosszú sarok mellé küldte jó pozícióból. Grozavu is lépett azonban, lehívta a sárga lapos, és Popadiuc-kal nehezen boldoguló Dimitrovot, a csatársorba pedig a gyors Golofcát küldte be, hiszen most már a Sepsi OSK alapozott az ellenakciókra. Aztán, ahogy telt az idő, egyre jobban lankadt a Poli ereje, megmutatkozott a Sepsi OSK jobb erőnléte, és a végére ismét Brînză kapuja került néhányszor veszélybe, noha a vendégjátékosok inkább a birtoklás meghosszabbítására spekuláltak, mint az ellenfél kapujának veszélyeztetésére. A mérkőzés végére visszaállt a háromgólos különbség: Purece laposan adott be jobbról, De Iriondo megpróbált felszabadítani az érkező Golofca elől, de saját kapujába küldte a labdát.

A Sepsi OSK ezzel a győzelemmel megerősítette a helyét a felsőházban, és szombaton este háromnegyed tíztől a Dinamo elleni mérkőzésen próbálhatja meg folytatni győzelmi sorozatát.


Jegyzőkönyv

Labdarúgó 1. liga, 7. forduló: Jászvásári CSM Politehnica – Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK 1-4 (0-3)

Jászvásár, Emil Alexandrescu stadion, nézők nélkül. Vezette: Ionuț Coza (Cernica) – Mircea Grigoriu (Bukarest), Adrian Ghinguleac (Bukarest). Tartalék: Claudiu Marcu (Konstanca). Ellenőr: Székely Zoltán (Nagybánya).

Gólszerzők: Popadiuc (53.), illetve Bajrović (24.), Vașvari (34. – büntetőből), Bouhenna (39.), De Iriondo (90. – öngól).

Sárga lap: Chacana (68.), illetve B. Mitrea (19.), Bajrović (23.).

Jászvárás: Brînză – Onea (89. Stan), De Iriondo, Pakszevanosz, Bușu, Fr. Cristea (46. Cabral), Açka (46. Chacana), Passaglia, Platini, A. Cristea, Popadiuc (82. Aszulin).

Sepsi OSK: Niczuly – Dimitrov (57. Deljanidisz), B. Mitrea, Bouhenna, Ștefănescu, Fülöp István (81. Fofana), Vașvari, Aganović (81. Purece), Dragomir (14. Achahbar), Bajrović (57. Golofca), Fülöp Loránd. 


Eredményjelző

1. liga, 7. forduló: FC Argeș Pitești – Gyurgyevói Astra 1-0, Chindia Tîrgoviște – Medgyesi Gaz Metan 1-0, Jászvásári CSM Politehnica – Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK 1-4, Kolozsvári CFR – FC Botoșani 2-1. 

* 2. liga, 8. forduló: Kolozsvári Universitatea – Concordia Chiajna 1-1, Resicabányai CSM – Zsilvásárhelyi Pandurii Lignitul 1-2, Temesvári Ripensia – Bukaresti Metaloglobus 0-2, FK Csíkszereda – Unirea 04 Slobozia 0-1, Dunărea 2005 Călăraşi – Bodzavásári Gloria 0-2, Zsilvásárhelyi Viitorul Pandurii – Temesvári ASU Politehnica 0-1, CSM Slatina – Bákói Aerostar 2-1, Konstancai Farul – Turris-Oltul Turnu Măgurele 0-2. Az állás: 1. Universitatea Craiova 17 pont/7 mérkőzés, 2. Bukaresti Metaloglobus 16/8, 3. Kolozsvári Universitatea 14, ...15. FK Csíkszereda 7/6.