2020. október 30., péntek

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Recorean Adrian az ISK, Simon Andrea a Steaua Bukarest színeiben elnyerte az országos elsőséget a 96, illetve 63 kilogrammos súlycsoportban. Ezüstöt és bronzot is hoztak a vásárhelyi sportolók: Olteanu Ana-Maria a Maros Sportklub hírnevét öregbítette, Szép Zoltán az ISK színeiben lett bronzérmes.

A marosvásárhelyi küldöttség


Recorean Adrian az ISK, Simon Andrea a Steaua Bukarest színeiben elnyerte az országos elsőséget a 96, illetve 63 kilogrammos súlycsoportban. Ezüstöt és bronzot is hoztak a vásárhelyi sportolók: Olteanu Ana-Maria a Maros Sportklub hírnevét öregbítette, Szép Zoltán az ISK színeiben lett bronzérmes. A Simon László-serleget a 120 kg-os súlycsoport bajnoka, a kolozsvári Chintoan Rareş kapta, aki Románia egyetlen képviselője a hamarosan kezdődő olimpián.

Chiajnán rendezték az országos egyéni birkózóbajnokság döntőjét. „A szervezői feladatokat a sportági szövetség látta el, tegyük hozzá: kiváló körülményeket biztosítottak” – számolt be a helyszínen tapasztaltakról ifj. Simon László edző, a Maros Sportklub küldöttségének egyik szakvezetője.

A marosvásárhelyiek kétszeresen ünnepelhettek, hiszen a helyi színekben nevezett Recorean Adrian megnyerte kategóriája, a 96 kilogrammosok versenyét, de a Maros Sportklubtól a Steauához igazolt Simon Andreának ugyanúgy szorítottak, mintha továbbra is az „övék” lenne.

Így történt

Recorean sikeréhez kétség nem férhetett: a „kötelező köröket” letudva a négy között a brassói Nicoară Octaviannal feszült össze – és nyert. Döntőbeli ellenfele, a resicabányai Caras Vlad sem tudott érdembelit alkotni a „társaságában”, így Adrian Recorean – akinek a neve azoknak is ismerősen csenghet, akik csak a sajtó tudósításaiból értesülnek a birkózóvilág eseményeiről, hiszen „régi motoros” lévén számos alkalommal nyújtott már kiemelkedő teljesítményt – esélyeshez méltó módon begyűjtötte a bajnoki aranyat.

Ami a Simon Andrea szereplését illeti, az elődöntőben régi riválisát, a târgoviştei Panait Mihaelát kellett felülmúlnia, és ez sikerült is neki – akárcsak az aranymeccsen a Rapid Bukarest birkózóját, Oancea Beatricet.

Ifj. Simon László ugyanakkor felhívta a figyelmet: küldöttségük további tagjaival sem szégyenkeznek, sőt. A még ifjúsági (és ilyenként bajnok) Oltean Anna-Mária (Maros SK) a felnőttek mezőnyében csak kevéssel maradt le a bajnoki aranyról, ezüstérmes lett. A 84 kilósoknál nevezett Szép Zoltán (ISK) pedig bronzzal tért haza, és érdekesség, hogy a versenyen szembekerült volt csapattársával, a jelenleg brassói színekben szereplő Boeriu Vladdal, akit sikerült legyőznie, és aki a végén az 5. helyet szerezte meg.

Ugyancsak ötödik lett Vajda Eduárd-Sándor, aki a helyosztó mérkőzésen mindössze egy ponttal kapott ki a Steaua sportolójától, Asan Alexandrutól.

Kolozsvári birkózóé a Simon László-díj

Idén kiosztották a Simon László-serleget is, amelyet a Román Birkózószövetség a nehézsúlyúak bajnokának adományoz, ezzel éltetve a hajdani birkózó-világbajnok emlékét. A díjjal a 120 kilogrammos súlycsoport országos bajnokát, a kolozsvári Chintoan Rareşt tüntették ki, aki egyébként az egyetlen birkózó Romániában, aki részvételi jogot szerzett a hamarosan kezdődő londoni olimpiára.

S hogy az edzőkről se feledkezzünk meg, végezetül álljon itt azoknak a neve, akiknek a szép eredménysor köszönhető: Gyarmati Ferenc és Fazakas Csaba az Iskolás Sportklubtól, valamint Márton József és ifj. Simon László a Maros Sportklubtól. A birkózók a B.S. Guarding Security Group támogatásával vettek részt az országos bajnokság döntőjén.