2022. január 19., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Negyedik alkalommal került sor Marosszentgyörgyön a Megyei Tanfelügyelőség, a Gyermekek Palotája, valamint a Szent György Gimnázium közös szervezésében a Sárkányeregető fesztiválra. 


Június 1-jén negyedik alkalommal került sor Marosszent-györgyön a Megyei Tanfelügyelőség, a Gyermekek Palotája, valamint a Szent György Gimnázium közös szervezésében a Sárkányeregető fesztiválra, amelyen a Gyermekek Palotája textilművészet, klasszikus tánc és repülőmodellező körei vettek részt, valamint a Szent György Gimnázium 115 tanulója. A versenyre, amelynek helyszíne a Cinegetető volt, II–V. osztályos tanulók neveztek be, Cristina Pavel, Codruţa Rusu, Carmen Someşan, Dorica Pintea, Huszár Katalin, Moldován Márta tanítók és Daniela Ruţa, Adrian Pop, Sanda Prus, Rend Edith tanárok diákjai.
A gyermeknapi rendezvénysorozatot Sófalvi Szabolcs polgármester nyitotta meg, bohóc animátorok szórakoztatták az iskolások gyermekcsapatát, akik ezt a meglepetést nagy örömmel fogadták. Nem maradt el az ilyenkor szokásos meglepetéscsomag osztogatása sem az óvodások és iskolások számára.
Az iskola igazgatója, Csíki Angela és aligazgatója, Frenţ Laura bátorító szavai után az eget ellepték a gyermekek remekművei, sárkányok és repülők.
Nuţiu Olimpiu, a Gyermekek Palotájának igazgatója megjegyezte, hogy eme népszerű tevékenység megerősítette a palota és az iskola partneri kapcsolatát.
A lázas sürgés-forgás, a kristálytiszta gyermekhangok, a sokszínű alkotások kavalkádja egy csodálatos világba sodorta a résztvevőket, ahol minden felnőtt újra gyermeknek érezhette magát.
A Szent György Gimnázium vezetősége