2022. július 6., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A brassói Mikó András Alapítvány és a békéscsabai Féling Színház augusztus 5-e és 16-a között Székelyzsomborban szervezi a IV. Kárpát-medencei Színjátszó és Filmes Tábort, ahol a következő oktatók tartanak előadásokat: Formanek Csaba (Budapest – rendező, színész, író – drámaíró workshop), Bálint Ferenc (Brassó, Grimasz Színházi Csoport – rendező – színészmesterség, rendezés), Hegedűs Ildikó (Győr – a Győri Nemzeti Színház, a Hold Színház rendezője – színészmesterség, rendezés), Steinwender József (Békéscsaba – rendező, Féling Színház – színészmesterség, rendezés), Hanusz Norbert (Békéscsaba – filmrendező, Féling Színház – film). Ajánlott alsó korhatár 16 év, felső korhatár 50 év. 

A táborba július 15-ig lehet jelentkezni a bizalom@gmail.com; steinwender.jozsef@gmail.com címekről kért űrlapok kitöltésével és a részvételi díj befizetésével. Bővebb felvilágosítás a +36/20/938-99-06 (Steinwender József) és a +40/724/79-55-77 (Bálint Ferenc) telefonszámon és/vagy a megadott e-mail-címeken. 

A tábort a szervezők a Kárpát-medence magyarlakta településein és a diaszpórában élő, nem hivatásos színjátszóknak, színjátszó rendezőknek és filmeseknek ajánlják. Az intenzív workshop keretében – a tervek szerint és a jelentkezők számának függvényében – három nyolcfős színész- és egy ötfős filmescsoportot szerveznek (a színészcsoportokhoz csatlakozhat 1-1 fő színjátszó rendező), akik közösen dolgoznak majd a tábori projekten. 

Támogató a magyarországi Emberi Erőforrások Minisztériuma. Bővebb információ az alábbi elérhetőségen:  http://users.atw.hu/felingszinhaz20/Feling.html/ és/vagy http://felingszinhaz20.atw.hu/