2022. december 9., péntek

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

2023-ban százezer fesztiválozó a cél

Bejelentette első fellépőit a marosvásárhelyi VIBE fesztivál, amely az idei siker után 2023-ra új célt tűzött ki: az öt nap alatt legalább százezer fesztiválozóra számítanak a szervezők. Az első bejelentett fellépők a Halott Pénz, Wellhello, Carson Coma, Parno Graszt, Dzsúdló, Beton.Hofi, Aurevoir., Csaknekedkislány, Elefánt és a Konyha zenekar.

„Az idén 82.130-an vettek részt összesen a fesztivál öt napján, jövőre szeretnénk, ha ez a szám elérné a százezret. Tudjuk, hogy merész cél, de elérhetőnek tartjuk. Olyan fellépőket fogunk hívni Marosvásárhelyre, akik megmozgatják az erdélyi fiatalságot, de ugyanakkor folytatni fogjuk azt a trendet, amit már az idei Majka- és Tankcsapda-koncertek is jelentettek: több generációt, több zenei stílus kedvelőjét szeretnénk megszólítani” – részletezte Rés Konrád Gergely fesztiváligazgató a terveket.

„Marosvásárhely számára fontos, hogy a VIBE egyre jelentősebb fesztivállá váljon. Régiós központ vagyunk, és büszkék kell legyünk arra, hogy nyaranta ilyen sok erdélyi fiatal látogat hozzánk. Mindent megteszünk, hogy a város a lehető legjobban fogadja őket” – fejezte ki támogatását Soós Zoltán, Marosvásárhely polgármestere. A szervezők a most bejelentett nevek mellett további magyarországi, erdélyi és nemzetközi fellépőket ígérnek, az eddigi megszokott nagyszínpad mellett pedig helyet kap majd egy, az elsővel azonos méretű, második nagyszínpad is. 


Közzétették a 2022-es VIBE aftermovie-ját

A szervezők bemutatták a 2022-es fesztivál kisfilmjét, amelyben megszólalnak a rendezvény fellépői is, végigvezetve a nézőt a teljes fesztiválélményen, bemutatva egy olyan nézőpontot, amely eddig a fesztiválozók számára rejtett maradt: betekinthetnek a backstage-ek izgalmába, a közönséggel való találkozás élményébe. Az aftermovie elérhető YouTube-on és Facebookon is. Időközben az elővételes jegyek árát is közzétették a szervezők, ősszel 289 lejért lehet bérletet váltani a rendezvényre. 

További információk a VIBE fesztivál Facebook-oldalán és a www.vibefestival.ro oldalon – áll a szervezők közleményében.