2021. június 17., csütörtök

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Csütörtökön közösségi oldalán értesítette közönségét a nyárádszeredai Bekecs Néptáncszínház, hogy az együttes néhány tagjánál beigazolódott a koronavírus-fertőzés gyanúja, ezért az intézmény ideiglenesen leállította mind az előadói, mind táncoktatási tevékenységét, az újrakezdésről időben értesítik a közönséget.

„Az elmúlt időszakban igyekeztünk minden járványügyi előírást betartva eleget tenni a meghívásoknak, illetve saját szervezésű előadásokat tartani itthon és Erdély-szerte. Terveink között szerepelt a néptáncoktatás folytatása is azokon a településeken, ahol az iskola szabadon indulhatott. Bár korlátozott lehetőségekkel, de örömmel és nagy reményekkel folytattuk a tavasszal elkezdett munkát” – írták.

Ezen a hétvégén az együttes is részt vett volna az erdélyi hivatásos táncegyüttesek találkozóján, amely azonban a Hargita megyei és a csíkszeredai járványügyi helyzetre való tekintettel végül online folyik. „Társulatunk még inkább sajnálja ezt, hiszen első alkalommal vettünk volna részt hivatásos táncegyüttesként a rendezvényen” – tudatja az együttes. Ettől eltekintve pénteken déli 12 órától online lehetett követni az Ember az embertelenségben című előadásukat a találkozó részeként.

A megbetegedések miatt az együttes a következő két hétre tervezett fellépéseit nem tudja megtartani, hacsak nem közvetíti felvételről online üzemmódban. Az együttesnek októberre még hét fellépése volt betervezve: a Mátyás király igazságai című mesejátékot Szovátán, Segesváron és Gyulafehérváron, a Reliktum című folklórműsort Szovátán, Segesváron és Szászrégenben, az Ember az embertelenségben című táncszínházi produkciót Nyárádmagyaróson mutatta volna be.

Az Ember az embertelenségben című előadást pénteken már online mutatta be az együttes

Fotó: Facebook.com/Bekecs Néptáncszínház