2021. január 28., csütörtök

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Iratkozás matematika szakkörbe 

Elkezdődött a beiratkozás a Vályi kör 2020/2021-es tanévének tevékenységeire. A járványügyi helyzet miatt ebben a tanévben a Vályi Gyula Matematika Társaság online szervezi meg a matematika szakköröket. A tanulók beiratkozás után vehetnek részt a szakköri tevékenységeken, melyek a Google G Suite for Education platformon fognak zajlani a Google Meet, Google Drive, Google Docs és a Google Classroom felületeket használva. Beiratkozni az alábbi linken található nyomtatvány kitöltésével lehet: https://docs.google.com/forms/d/14Ri8U_rhsqCD1H5k-nN2FpWvcLTut6NbcT96l7gFnFM/edit?usp=sharing

Emberölés gyanúja Radnóton 

November 17-én, kedden egy radnóti nő bántalmazásáról értesítették a rendőrséget. A helyszínre érkező alakulat egy 76 éves asszonyt azonosított, akinek a testén szúrás okozta sebek voltak. A rohammentő szolgálat megállapította az áldozat halálának beálltát. A Maros megyei rendőr-felügyelőség rövid időn belül a közúti forgalomban azonosított egy 27 éves radnóti férfit, és emberölés gyanújával eljárást indított ellene. Az illetőt 24 órára őrizetbe vették, majd az illetékes hatóság elé vitték. A bűntényt a Maros Megyei Törvényszéki Ügyészség vizsgálja. 

Mesefesztivál az interneten 

A sepsiszentgyörgyi Tipe Tupa Egyesület november 21–28. között az interneten szervezi meg az V. Holnemvolt Székelyföldi Mesefesztivált. A rendezvény minden programja az esemény Facebook-oldalán – https://www.facebook.com/holnemvoltmese – zajlik. A szervezők lehe-

tőséget biztosítanak a könyvkiadóknak, hogy mesekönyveiket a mesefesztivál Facebook-oldalán népszerűsítsék. Bővebb tájékoztatás az esemény Facebook-oldalán. 

Az Ariel színház vasárnapi online előadása 

A november 22-én, vasárnap 10–20 óra között megnézhető Pinokkió kalandjai című online gyerekelőadásra az Ariel színház jegypénztáránál (Nyomda utca 4. szám) lehet jegyet váltani személyesen, csak csütörtökön és pénteken 10–13, illetve 17–19 óra között. Az előadás linkjét a néző által megadott e-mail-címre küldik el, a jegyvásárlást követően. A linkről vasárnap 10–20 óra között nézhető az előadás. További információk a 0740-566-454 mobilszámon, naponta 9–13 óra között. 

Hírszerkesztő: Nagy Székely Ildikó