2020. augusztus 10., hétfő

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A hét végén lejátszották a 4. ligás labdarúgó-bajnokság elitcsoportjának utolsó fordulóját. A rangsort a mérkőzések lényegi szempontból már nem módosíthatták, azonban választ kaptunk arra a kérdésre, hogy befejeződhet-e egy bajnokság úgy, hogy az élen végző csapat minden mérkőzését megnyerje, az utolsó helyezett pedig minden meccsét elveszítse. A válasz pedig: igen. A Marosvásárhelyi CSM az utolsó fordulóban is begyűjtötte a három pontot, és 179 rúgott góllal fejezte be a pontvadászatot, ami átlagban mérkőzésenként 6,88 gólt jelent. A másik véglet a Dánosi Gaz Metan, amely nemcsak hogy nem szerzett egyetlen pontot sem, de 26 meccsen 184 gólt kapott, ami meccsenként 7,07 gólnak felel meg.

A bajnok Marosvásárhelyi CSM számára ugyanakkor most következik az igazi erőpróba, hiszen a következő két hétvégén oda-vissza osztályozót játszik Fehér megye bajnokával, a Péterfalvi Spor-tullal a 3. ligába jutásért. Az első mérkőzést június 15-én, szombaton 18 órától rendezik a Trans-Sil stadionban, a visszavágót egy héttel később játsszák. 

A 4. ligás labdarúgó-bajnokság elitcsoportjának 26. fordulójában a következő eredmények születtek: Ákosfalva – Segesvári CSM 1-4, Kutyfalva – Dános 7-0, Náznánfalva-Marosszentkirály – Marosludas 2-2, Nyárádtői Unirea – Nyárádtői Viitorul 4-0, Szováta – Nagysármás 5-0, Marosoroszfalu – Marosvásárhelyi Atletic 4-1, Marosvásárhelyi CSM – Nyárádszereda 3-0.