2020. július 8., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A román férfi vízilabda-válogatott a lehető legnehezebb csoportba került a londoni nyári olimpián, hiszen egy csoportban szerepelt a címvédő Magyarországgal, az Európa-bajnok montenegróiakkal, az olimpiai döntős amerikaiakkal, nem is beszélve a rendkívül erős szerb csapatról.

A román férfi vízilabda-válogatott a lehető legnehezebb csoportba került a londoni nyári olimpián, hiszen egy csoportban szerepelt a címvédő Magyarországgal, az Európa-bajnok montenegróiakkal, az olimpiai döntős amerikaiakkal, nem is beszélve a rendkívül erős szerb csapatról. A csoport leggyengébb tagja a házigazda válogatott volt, ezt a román csapatnak 13-4 arányban sikerült két vállra fektetnie.

A következő mérkőzést az amerikaiakkal játszotta a román válogatott, ezt a találkozót 10-8-ra vesztették el, majd a harmadik mérkőzésen a magyar válogatott ellen szálltak medencébe, amelynek 15 gólt sikerült dobni, a világot uraló magyar csapat ennyi gólt sosem kapott egy tétmérkőzésen. Ezt a találkozót is két góllal, 15-17-re vesztette el a román csapat. Hasonlóan, két góllal vesztette el a montenegróiak elleni mérkőzését is a román válogatott, majd az utolsó csoportfordulóban, a szerbek elleni reménytelen mérkőzésen a torna legnagyobb arányú vereségét szenvedték el, 4-12 arányban. Így a román válogatott 47 gólt lőtt, és 49-et kapott a londoni játékokon.

Azonban a férfi vízilabda-válogatott Londonban 16 év szünet után az első csapatjáték-résztvevő volt nyári olimpián, és ez olyan körülmények között, amikor az országban 350 leigazolt vízilabda-játékos van, és gyakorlatilag egy állandó, versenycélokra szolgáló medence Nagyváradon – a marosvásárhelyi fedett medence nemrég lett erre alkalmas – mindenképpen tiszteletre méltó teljesítmény. Kovács István szövetségi kapitánynak ezzel a háttérrel is versenyképes csapatot sikerült összeállítania, amely egy győzelemmel, és a négyből három szoros vereséggel, felemelt fejjel jöhet haza a londoni olimpiáról.