2020. szeptember 26., szombat

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A 3. fordulóban Stacey Nolan csapata a CSU Gyulafehérvár ellen hazai pályán botlott meg egy olyan találkozón, melyre a gyenge dobáshatásfok nyomta rá bélyegét, de a hiányzó rutin talán elég lett volna a sikerhez.


Elszenvedte első vereségét a női A osztályos bajnokság alapszakaszában az újonc BC Nova Vita szombaton a sportcsarnokban. A 3. fordulóban Stacey Nolan csapata a CSU Gyulafehérvár ellen hazai pályán botlott meg egy olyan találkozón, melyre a gyenge dobáshatásfok nyomta rá bélyegét, de a hiányzó rutin talán elég lett volna a sikerhez.

A mérkőzés kiegyensúlyozottan kezdődött, enyhe hazai fölénnyel, ami a meccs első negyedében nem nőtt hat pont fölé, az indító játékrész végére pedig el is olvadt. A két középső negyedet a gyulafehérváriak nyerték, akik átvették a kezdeményezést, a támadásban egyre vérszegényebben játszó házigazdák pedig nem találtak erre ellenszert. Az utolsó tíz percben mégis úgy tűnt, fordítani tud a vásárhelyi csapat, hiszen 14 pontos hátrányt hoztak be a házigazdák, mintegy másfél perccel a lefújás előtt kiegyenlítve a meccs állását. A végjáték viszont megint a vendégeknek ment jobban, így nyolc pont előnnyel megszerezték a győzelmet.

A házigazda alakulat legeredményesebbje a 19-es hatékonysági index mellett 23 pontot, 6 lepattanót és négy asszisztot jegyző Graham lett, dupla-duplát pedig egyedül Beachem ért el 14 ponttal és 10 lepattanóval. A két amerikai jó teljesítményét is 43, illetve 36%-os dobáshatásfok mellett érte el, a csapat összmérlege pedig ennél jóval gyengébb volt – a palánk alól 37,8, a félkörön kívülről pedig 14,3 százalékos. Egyedül a lepattanózásban verte az ellenfelet a Nova Vita 40-35-re, ezen belül is 17-9-re a támadó lepattanókban, és hogy a vendégek sem voltak sokkal jobbak, azt az eladott labdák terén jegyzett 23-23-as „döntetlen” jelzi.

BC Nova Vita – CSU Gyulafehérvár 56-64 (17-17, 8-13, 7-11, 24-23)

Nova Vita: Graham 23 (1), Beachem 14, A. Cutaş 8, Vescan 5 (1), Washington 4, Hicks 2, játszott még Pop.

 

 

Tegnapi lapzártánk után ért véget a férfi A osztály 3. fordulója rangadójának számító Gaz Metan Medgyes – BC Mureş találkozó. A forduló tegnapig lejátszott mérkőzésein két premiert is jegyeztek, a korábban hétszeres bajnok Asesoft, és a Hargita Gyöngye Csíkszereda is első szezonbeli győzelmét érte el, ami főleg a regátiak esetében számít kirívóan gyenge idénykezdésnek. Temesváron szenvedtek vereséget az idényt jól kezdő váradiak. Az ISK Giurgiu mérkőzését Chauncey Hardy tragikus halála miatt elhalasztották, jelenleg az sem biztos hogy a dunamenti csapat képes lesz folytatni a bajnokságot, hiszen amerikai edzője és tengerentúli légiósai testületileg távoztak a klubtól csapattársuk drámája nyomán.

A 3. forduló eredményei: Hargita Gyöngye Csíkszereda – Poli Iaşi 108-55, BC Temesvár – CSM Nagyvárad 90-78, CSM Craiova – Energia Rovinari 91-76, Dinamo – BCM U Pitesti 71-80, Asesoft – CS Otopeni 83-69. Tegnapi lapzártánk után ért véget: CSM Bukarest – U Kolozsvár, Gaz Metan Medgyes – BC Mureş. Későbbre halasztva: Atlassib Nagyszeben – ISK Giurgiu.