2020. március 30., hétfő

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A magyar férfikézilabda-válogatott 24-18-ra kikapott Svédország csapatától az olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság középdöntőjének harmadik fordulójában, kedden este Malmőben.

Az első tíz percben Mikler Roland öt bravúros védést is bemutatott, erre alapozva a magyarok kezdték jobban a meccset (4-2). A támadójáték akadozott, mert a szélsőkhöz egyáltalán nem jutott el a labda, az ellenfél pedig szigorúan őrizte a belső posztokon játszókat, így tíz percig nem született magyar gól. A védekezés ekkor még remekül működött, és bár a játékvezetők tevékenységén érezhető volt, melyik csapat játszik hazai pályán, a svédek csak a 23. percben tudták először átvenni a vezetést, a szünetben pedig 10-9 volt az állás a javukra.

A második félidőben némileg hatékonyabban támadtak a magyarok, távoli átlövéseikkel tartották a lépést ellenfelükkel, ám a 48. perc után, 18-18-as állást követően, egyetlen gólt sem tudtak szerezni. Ezt kihasználva a skandinávok elléptek, és végül magabiztosan győztek.

A svédek legeredményesebb játékosa Lucas Pellas volt öt góllal. A magyar kapuban Mikler Roland 38 lövésből 14-et védett ki.


Jegyzőkönyv

Férfikézilabda-Eb, középdöntő, II. csoport, 3. forduló: Svédország – Magyarország 24-18 (10-9)

Malmö, vezette: Horácek, Novotny.

Lövések/gólok: 48/24, illetve 40/18.

Gólok hétméteresből: 1/1, illetve 1/1.

Kiállítások: 0, illetve 6 perc.

Magyarország: Mikler – Hornyák, Máthé 3, Bánhidi 3, Sipos, Szita 4, Győri 2, cserék: Bóka 1, Fekete 1, Balogh Zs. 2, Nagy B. 1, Ligetvári 1, Rosta, szövetségi kapitány: Gulyás István.

A 48. percben szerezték utolsó góljukat a magyarok, utána nem tudták bevenni az Eb házigazdáinak kapuját

Fotó: MKSZ