2020. szeptember 24., csütörtök

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Nem sok maradt hátra a román bajnokság jelenlegi átigazolási időszakából, és az FCM Marosvásárhely a héten újabb három játékost szerzett meg. A legutóbbi igazolás a csatárhiányt hivatott enyhíteni, a klub legújabb szerzeménye a 22 éves Danijel Szubotics. A Zágrábban született labdarúgó svájci állampolgárságú, az FC Basel ifijei közt nevelkedett, és hatszor a kantonok országának ifiválogatott mezét is magára húzhatta.


Nem sok maradt hátra a román bajnokság jelenlegi átigazolási időszakából, és az FCM Marosvásárhely a héten újabb három játékost szerzett meg. A legutóbbi igazolás a csatárhiányt hivatott enyhíteni, a klub legújabb szerzeménye a 22 éves Danijel Szubotics. A Zágrábban született labdarúgó svájci állampolgárságú, az FC Basel ifijei közt nevelkedett, és hatszor a kantonok országának ifiválogatott mezét is magára húzhatta. Játszott még a brit Portsmouth mezében (fotó), de megfordult a belga Zulte Waregem és az olasz Grosseto soraiban is, a román bajnokságban a múlt szezon visszavágójában tűnt fel az U Craiovánál, melynek mezében ötször is beköszönt az ellenfeleknek, egyik gólját pont az FCM hálójába lőtte. A nyáron a skót St. Johnstone csapatánál is volt próbajátékon, végül három évre a marosvásárhelyi csapathoz írt alá.

Szintén hároméves szerződést kötött a marosvásárhelyi klub a héten megszerzett másik két új játékossal. Ezek: Călin Albuţ, 30 éves tapasztalt hálóőr, aki az élvonalból kizárt Gloria Besztercétől érkezett, illetve egy 19 éves ifiválogatott középpályás, Amet Enghin, aki eddig az élvonalban még nem szerepelt, a második vonalban a Farul Konstancánál, legutóbb a Juventus Bukarestnél futballozott.

Ioan Ovidiu Sabău csapata tegnap késő este a Steaua ellen lépett pályára az 5. fordulóban. A találkozóra a vásárhelyiek trénere a pontszerzés reményében készítette fel csapatát, arra alapozva, hogy a Steaua csütörtökön még Szófiában játszott nemzetközi kupamérkőzést, tehát fáradt, és az igazi hazai pálya előnyét sem élvező – a meccset az Astra Ploieşti stadionjában játszották – ellenféltől pontrablást reméltek.

A forduló egyébként teniszeredménnyel indult Kolozsváron, ahol a Sportul szerzett vezetést, aztán a CFR vasutasai begyújtották a kazánokat, és hat gólt rámoltak be a bukarestiek kapujába. Szombaton gólböjtöt tartottak a csapatok, sem Szebenben, sem Ploieşti-en nem zörgették meg a hálókat.

Eredmények az 5. fordulóból: CFR Kolozsvár – Sportul 6-1, Voinţa Nagyszeben – Pandurii 0-0, Astra – U Kolozsvár 0-0, FC Brassó – FC Vaslui. Lapzártánk után ért véget: Ceahlăul – Rapid, Dinamo – Oţelul, Steaua – FCM Marosvásárhely. Ma játsszák: Concordia Chiajna – Petrolul (19.30, DigiSport), CS Mioveni – Gaz Metan Medgyes (21.30, DigiSport).