2022. január 19., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Június elsején, a nemzetközi gyermeknapon még inkább kifejezzük azt, hogy mennyire fontosak számunkra, mennyire szeretjük őket.


Minden gyerek egy csoda, páratlan a maga nemében. Június elsején, a nemzetközi gyermeknapon még inkább kifejezzük azt, hogy mennyire fontosak számunkra, mennyire szeretjük őket.
A marosvásárhelyi Máltai Segélyszolgálat a hit védelme és a szegények megsegítése mellett, különös figyelmet fordít a gyerekekre is. Karácsonykor megajándékozza őket, anyagilag támogatja a tehetséges diákokat, irodalmi pályázatokat hirdet, nyaranta Mezősámsondon táboroztatja a Szent Erzsébet Társulás gyerekeit.
A 7-es Számú Általános Iskolában létezik egy kis máltai tagokból, „máltikákból” álló csoport, melyet Fehér Marika tanítónő vezet. Itt szerveztünk idén gyermeknapot. Ünnepnap lévén sutba került az iskolatáska, helyét a játék, ének, mókázás váltotta fel. Nagy Ilonka egyetemista, máltai tag kéthetente nagy hozzáértéssel kézimunkakört tart a gyerekeknek. Most az ő vezetésével ötletesebbnél ötletesebb játékok váltogatták egymást. Öröm volt nézni az önfeledt, vidám arcokat, hallani a csilingelő hangokat, érezni szeretetüket.
Délután a máltai vezetőség Szentannán Böjte Csaba „gyerekeit” kereste fel. A szentannai gyermeknap Wass Albert meséiből összeállított vetélkedővel kezdődött Kedves Teréz tanítónő irányításával, majd szülinapi buli következett, melyből nem hiányzott a torta sem. A 22 gyerekből sokan szeretnek olvasni. Sokat fejlődtek fizikailag, szellemileg, hála őrangyalaiknak is: Darabán Ottó, az Aquaserv volt igazgatója, aligazgatója Brejan Mihaela, Tulit Victoria máltai vezető, az anyagi támogatók, akik mindkét helyszínen bőségesen megajándékozták a gyerekeket.
Reméljük, az ünnepeltek még sokáig fognak emlékezni a máltai tagokkal töltött kellemes órákra. Kívánunk nekik gondtalan, boldog gyermekkort. Szülők, tanítók szeme fényei, nőjetek nagyra a jövő fényében!
Tövissi Éva máltai tag