2020. június 4., csütörtök

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Egy baráti társaságba tartozó több hajdani marosvásárhelyi labdarúgó hosszú évek óta kispályázik heti két alkalommal, időjárástól függetlenül.

Hogy ebben mi az érdekes?

Az, hogy zömük túl van a hatvanon, vagy éppen afelé tart. Dacára annak, hogy technikájuk megkopott és a gyorsaságuk sem a régi, kedvenc játékszerük mégis a laszti maradt – és marad talán mindörökre. Számukra nem csak a „harmadik félidő” fontos (bár tény, hogy mindegyikük születésnapját megünneplik), ennek jele, hogy a pályán „életre-halálra” megy a játék... no persze, csak a sportszerűség határain belül. 

A baráti társaságba tartozik többek közt Ruszi József (Dicsőszentmártoni Chimica), Muntean Tibor, Petroleon Sándor, Dudás József (mind Metalotehnica), Sikó Ferenc (Imatex), Vultur György (IRA, Balánbányai Minerul és Gyergyószentmiklósi Viitorul), Aurel Morar (Sănătatea és Gloria), Sorin Panaite (Unirea Slobozia), Kiss Csaba (AS Armata serdülő) és Kiss Albert (Monaco, kispályás foci). 

A minap utóbbi 62. születésnapját is megünnepelték, persze egy látványos kispályás futballmérkőzés után – akkor készült a cikkünkhöz mellékelt felvétel.