2020. július 8., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Az éllovas és címvédő Ferencváros 1-0-ra nyert az Újpest vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 20. fordulójából elhalasztott, és szerdán bepótolt találkozón.

Az Újpest álmos adogatásával kezdődött a mérkőzés, majd a Ferencváros a 7. percben a találkozó első helyzetéből megszerezte a vezetést: gyors összjáték után Boli 19 méterről, középről már üresen lőhetett a jobb alsóba. A folytatásban a ritmust olykor felpörgető vendégek Boli kiugratásaival veszélyeztettek, eközben az egyre inkább magára találó hazai együttes Simon lövéseivel – a szélső a 26. percben távolról a lécet találta el – keltett zavart Dibusz kapuja előtt.

A szünet után is nyílt maradt a játék, amelyben a korábbinál nagyobb sebességi fokozatba kapcsolt Újpest húsz percen át irányított, de lehetőségeit nem tudta egyenlítésre váltani. A Ferencváros idővel átvette a kezdeményezést, teljesen az ellenőrzése alatt tartotta a meccset. A vendégek előtt több helyzet adódott, hogy újabb góllal zárják le a mérkőzést, de könnyelmű hibákat vétettek, így nem változott az eredmény.

A hajrában Burekovic felrúgta Lovrencsicset a vendégek 16-osánál, ezért megkapta második sárga lapját, és idő előtt mehetett az öltözőbe.

Ahogy ősszel, ezúttal is Boli egyetlen találata döntötte el a fővárosi derbit. A Ferencváros ezzel a találkozóval utol-érte a mezőnyt, az éllovas előnye a tabellán kilenc pontra nőtt a második helyezett MOL Fehérvárral szemben.

Az Újpest rossz sorozata tovább folytatódott a Ferencváros ellen: a lilák 2015. december közepe óta nem tudták legyőzni a zöldeket.

A ferencvárosi kapus, Dibusz Dénes véd a labdarúgó OTP Bank Liga 20. fordulójában játszott Újpest FC – Ferencvárosi TC zárt kapus mérkőzésen a budapesti Szusza Ferenc Stadionban 2020. május 27-én.  Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd


Jegyzőkönyv

Labdarúgó OTP Bank Liga, a 20. fordulóból elhalasztott mérkőzés: Újpest FC – Ferencvárosi TC 0-1 (0-1)

Budapest, Szusza Ferenc Stadion, zárt kapuk mögött, vezette: Berke.

Gólszerző: Boli (7.).

Sárga lap: Burekovic (31., 92.), illetve Zubkov (71.), Boli (83.).

Piros lap: Burekovic (92.).

Újpest: Pajovic – Balázs B., Heris, Ristevski, Burekovic – Nwobodo, Onovo (85. Koszta) – Simon (79. Perosevic), Rácz (64. Zsótér), Pauljevic (64. Calcan) – Novothny.

Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics, Blazic, Botka, Civic – Haratin, Sigér (89. Vécsei) – Zubkov (83. Skvarka), Isael, Nguen (68. Somália) – Boli (83. Szihnyevics).

Eredményjelző

Labdarúgó OTP Bank Liga, 20. forduló: Újpest FC – Ferencvárosi TC 0-1; 26. forduló: Budapest Honvéd – Debreceni VSC 3-1, Puskás Akadémia FC – Ferencvárosi TC 1-1, Kisvárda Master Good – Újpest FC 1-0, Diósgyőri VTK – Mezőkövesd Zsóry FC 1-0, Paksi FC – MOL Fehérvár FC 0-0, Kaposvári Rákóczi FC – Zalaegerszeg 0-6.