2022. január 27., csütörtök

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Maros Megyei Tanács

A Maros Megyei Tanács ismét meghirdette a Kultúrpalota felújításának közbeszerzési eljárását az elektronikus közbeszerzési rendszeren (SEAP). 

A negyedik alkalommal meghirdetett eljárást megemelt költségvetéssel hagyta jóvá az önkormányzati testület. A költségvetést a megnövekedett munkabérek és a megdrágult építkezésianyag-árak miatt kellett módosítani. A műemlék épület felújítására szánt keretösszeg 1 millió 125 ezer lejjel nőtt, így a munkálatok összértéke 10 millió 918 lej, amelyből 4 millió 841 ezer lej a Maros Megyei Tanács önrésze. 

Az érdeklődő cégek ajánlataikat december 13-án 15 óráig tölthetik fel az elektronikus rendszerbe, a pályázatok elbírálási folyamata még aznap elkezdődik. 

A Maros megyei önkormányzat még 2017-ben nyert európai uniós támogatást a Kultúrpalota felújítására a 2014–2020 közötti regionális operatív programból. A felújítási munkálatokhoz 2019-ben kezdett hozzá a pályázatot megnyerő ploieşti-i cégtársulás, ám a folyamatos késések és a határidők figyelmen kívül hagyása miatt a megyei önkormányzat 2020-ban felbontotta velük a szerződést. Addig a felújításnak csupán a 37 százalékával készültek el. 

A projekt kivitelezési határideje 2023. december 31.

A Maros Megyei Tanács sajtóirodája