2020. október 30., péntek

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Székelyföldi Napok

Szerdán délután a marosvásárhelyi Kultúrpalota Tükörtermében átadták a helyi EMKE által szervezett Épített örökségünk Maros megyében című fotópályázat díjait. Az érdeklődők a helyszínen megtekinthették a beküldött anyagból összeállított tárlatot. A 20 pályamunkát Barabási Attila Csaba és Both Gyula fotói egészítették ki. 

A díjátadó ünnepséget a házigazda, Szántó Loránd nyitotta meg, majd Barabási Attila Csaba, az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület marosvásárhelyi szervezetének elnöke, Both Gyula, a Marx József Fotóklub elnöke és dr. Ábrám Zoltán, az országos EMKE alelnöke szólaltak fel. 

A szeptemberben meghirdetett fotópályázatra 32 fotós összesen 191 fényképet küldött, viszont néhány fotót kizártak, mivel nem a megyében készültek. A megmérettetésen profi és amatőr fotósok is részt vettek. A közel 200 fénykép közül az öt legjobbat díjazta a szakmai zsűri, a következőképpen: az ötödik helyre Filip Ignác Világítótorony című alkotása, a negyedikre Cseh Ilona Barátok templomtornya című fotója került. Harmadik helyezett Huszár Szilamér Kálvária a szent Bekecs-tetőn, a második Incze István Elsodort falu című fényképe lett. Az első helyet Fülöp Jenő Elmúlás című fotója érdemelte ki. Az elismerő oklevelek mellett a három legjobb munka szerzője pénzjutalmat is átvehetett. 

A kiállítás a helyszínen egy hónapig látogatható az egészségvédelmi szabályok betartásával. A fotókat az EMKE Facebook-oldalán a https://www.facebook.com/Erdélyi-Magyar-Közművelődési-Egyesület-Marosvásárhely-111250970352899 elérhetőségen is meg lehet tekinteni. 

 Az díjátadó ünnepséget Fekete Hunor citeraművész A régi kincs és a modern felszabadult világ ötvözete című kiselőadása színesítette – tájékoztattak az EMKE-től.

Fotó: Barabási Attila Csaba Facebook-oldala