2020. július 12., vasárnap

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Vasárnap és hétfőn két-két mérkőzéssel eldőlt, hogy a brassói Corona Fenestela és a miskolci Jegesmedvék játszhatnak elődöntőt a magyar-román jégkorongbajnokságban. A miskolciak mindkét találkozójukat fölényesen megnyerték, vasárnap – igencsak indulatos találkozón (61-74 volt a büntetőpercek aránya) – 6-1-re, hétfőn 8-4-re ütötték ki a Ferencvárost.

Vasárnap és hétfőn két-két mérkőzéssel eldőlt, hogy a brassói Corona Fenestela és a miskolci Jegesmedvék játszhatnak elődöntőt a magyar-román jégkorongbajnokságban. A miskolciak mindkét találkozójukat fölényesen megnyerték, vasárnap – igencsak indulatos találkozón (61-74 volt a büntetőpercek aránya) – 6-1-re, hétfőn 8-4-re ütötték ki a Ferencvárost. A brassóiak az első mérkőzésen kétgólos hátrányból álltak fel és hozták döntetlenre a meccset a Steaua ellen, majd a hosszabbítás 7. percében (ugyanis a negyeddöntőben már nincsenek büntetők, az első találatig tart a mérkőzés) lőtték be a győztes gólt, mégpedig emberhátrányból. Egy nappal később aztán már esélyt sem adtak a fővárosiaknak – ez a találkozó ugyancsak sok büntetéssel végződött. A játékvezetők összesen 117 percnyi büntetőt fújtak be (69-48 arányban).

Az elődöntők vasárnap kezdődnek és három győzelemig tart a sorozat. Az első két mérkőzést az alapszakasz első két helyén végzett együttes otthonában játsszák (Csíkszereda és Dunaújváros), majd a harmadikra utazhatnak haza a negyeddöntő nyertesei (Brassó és Miskolc).

Negyeddöntő:

Miskolci JJSE – Ferencvárosi TC 6-1 (3-1, 0-0, 3-0)

Corona Fenestela Brassó – Steaua Rangers 4-3 h.u. (0-2, 1-0, 2-1, 1-0)

Corona Fenestela Brassó – Steaua Rangers 6-1 (2-0, 1-1, 3-0)

Miskolci JJSE – Frencvárosi TC 8-4 (1-0, 4-3, 3-1)

 

Elődöntők párosításai:

Január 29., vasárnap:

HSC Csíkszereda – Miskolci JJSE

Dab.Docler – Corona Fenestela Brassó

 

Január 30., hétfő:

HSC Csíkszereda – Miskolci JJSE

Dab.Docler – Corona Fenestela Brassó

 

Február 2., csütörtök:

Miskolci JJSE – HSC Csíkszereda

Corona Fenestela Brassó – Dab.Docler

 

Február 3., péntek (ha szükséges):

Miskolci JJSE – HSC Csíkszereda

Corona Fenestela Brassó – Dab.Docler

 

Február 5., vasárnap:

HSC Csíkszereda – Miskolci JJSE

Dab.Docler – Corona Fenestela Brassó