2020. szeptember 26., szombat

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

MAROS MEGYEI TANÁCS

A Románia iskoláiért program (tej és kifli program) lebonyolításáért felelős megyei bizottság nevében tájékoztatjuk a lakosságot, hogy decemberben a Maros Megyei Közegészségügyi Igazgatóság három Maros megyei tanintézetben végzett ellenőrzést. 

A mezőcsávási általános iskolában az élelmiszerek tárolására megjelölt teremben bútorraktárt találtak, a hűtőszekrénynek nem volt megfelelő kapacitása a tejtermékek tárolására. A hiányosságok miatt 5000 lejre büntették meg az iskolát. 

Decemberben a Maros Megyei Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Igazgatóság egy gyártóegységnél és egy raktárban tartott ellenőrzést, ahol a program keretében kiosztott termékeket tárolták, a vizsgálat során nem találtak semmilyen rendellenességet. 

A múlt hónapban lezárult az a versenytárgyalás, amelynek eredményeként újabb kétéves keretszerződést kötött Nyárádszereda önkormányzata (amely vállalta, hogy helyi szinten bonyolítják el a Románia iskoláiért programot) a tej- és péktermékek biztosítására a város és a környékén található iskolák számára. Az önkormányzat megkötötte azt az alszerződést is, amely alapján a 2019–2020-as tanév második félévében biztosítják a tanulóknak a tej- és péktermékeket. Az alma beszerzésére és kiosztására kiírt közbeszerzést érvénytelenítették, és a következő időszakban új közbeszerzést fognak indítani.