2021. november 28., vasárnap

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Augusztus 10-én megnyitja kapuit a VII. EMI-tábor a Gyergyószentmiklós melletti 3-as kilométernél.

Augusztus 10-én megnyitja kapuit a VII. EMI-tábor a Gyergyószentmiklós melletti 3-as kilométernél.

Az idei programkínálatban sincs hiány közéleti beszélgetésekből, történelmi előadásokból és egyéb szórakoztató programokból. Augusztus 10–14. között az Erdélyi Magyar Ifjak által megrendezett, és Hargita Megye Tanácsa által támogatott eseményre számtalan neves előadót, közéleti szereplőt, újságírót és művészt várnak Erdélyből, valamint a Kárpát-medence más részeiből. Kilenc tematikus sátorban mindenki megtalálhatja a kedvére való témát, de akinek még így is marad ideje unatkozni, az bátran válogathat a különféle alternatív programok között, mint például az íjászat, túrázás, sportolás, néptánc.

A táborszervezők idén is nagy hangsúlyt fektettek a magyar közélet alakulásának elemzésére és a problémák továbbgondolására. Szó esik majd a közelgő marosvásárhelyi polgármester-választásról, autonómiáról, népesedésről,népszámlálásról, és sok egyéb, a magyar közösség életét befolyásoló eseményről.

Koncertek és jegyárak

A számtalan fiatalt megmozgató EMI-tábor zenei kínálata az előző évekhez hasonló. A rockzene meghatározója a tábornak, így a szervezők az idén is igyekeztek a régi klasszikusokat az újonnan megjelent ifjakkal egy színpadon szerepeltetni. Színpadra lép a Swetter, Charlie, Fankadeli, a Karcolat, a Kárpátia, a Role, a Bojtorján, Kalapács, a Road, a Dalriada, a Bikini, a Hungarica, az Ossian és a Graphic.

Egy napijegy 21 lej, a heti belépő 93 lej.

Idén is lesz lehetőség házak, szobák bérlésére mindazoknak, akik nem szeretnének sátorban aludni. A tábor környékén lévő kulcsos házak ára 40-60 lej/fő/éjszaka. Aki szeretne élni ezen lehetőséggel, a 0740-960-072-as telefonszámot hívhatja vagy a hosszutunde@yahoo.com e-mail címen érdeklődhet.

Információk a www.emitabor.hu/erdely internetes címen találhatók.