2020. július 12., vasárnap

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A továbbjutás szempontjából döntő mérkőzést a házigazda ISK Sepsiszentgyörgy ellen játszotta Bogdan Puşcaş edző csapata, a találkozót a Gladius jó védőjátékra építve 65-58-rs nyerte meg.


Múlt hét végén a marosvásárhelyi Mureşul Gladius SK U15-ös korosztályos csapata a Sepsiszentgyörgyön szervezett elődöntő tornán vívta ki a részvételi jogot a korcsoportos fiúbajnokság döntőjében való részvételre. A továbbjutás szempontjából döntő mérkőzést a házigazda ISK Sepsiszentgyörgy ellen játszotta Bogdan Puşcaş edző csapata, a találkozót a Gladius jó védőjátékra építve 65-58-rs nyerte meg. A Gladius pontszerzői Engi Dávid (25), Tudor Şerbănaţi (14), Barabási Csongor (7), Bondi Tamás (7), Takács Alex (6), Szőcs Levente (4), Péter István (2) voltak, játszott még Baki Szilárd, Madaras Álmos és Kovács Andor.

Marosvásárhelyen játsszák a döntőket

Az U15-ös korosztályos kosárlabda-bajnokságok döntő tornáinak mind a lányok (Sirius), mind a fiúk (Gladius) mezőnyében van marosvásárhelyi részt vevő csapata, így a kosárlabda-szövetség versenybizottsága a napokban úgy döntött, hogy az U15-ös bajnoki döntőket Marosvásárhelyen szervezik meg.

A két tornát május 18-22 között rendezik. A lányok nyolccsapatos mezőnyében már a csoportokat is kisorsolták, eszerint a Sirius Kosárlabda Klub a B csoportban kezdi a tornát, az ISK Nagyszeben, Phoenix Galac, és nagyváradi Mihai Eminescu Kollégium csapatainak társaságában, az A kvartettben az MC Sports Kolozsvár, az Olimpia Bukarest, a Gyulafehérvári Sportiskola és az ISK Ploieşti csapatai mérkőznek.

A fiúknál az U Kolozsvár, a Cuadripol Brassó, az ISK Craiova, az ISK Ploieşti, a Phoenix Galac, a Dinamo ISK6 Bukarest, és a Steaua Magic játszik a házigazda Gladius mellett a döntő tornán, a csoportokat a tornát megelőző napon sorra kerülő technikai ülésen sorsolják ki.