2021. január 17., vasárnap

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A budapesti Madách Színház vendégelőadása lesz látható szeptember végén a Marosvásárhelyi Nemzeti Színházban. Müller Péter – Seress Rezső Szomorú vasárnap című zenés darabja egy halhatatlan szerelem történetét mutatja be. Az előadásban felcsendülő Seress-slágerek egykor kimagasló népszerűségnek örvendtek, talán napjainkban sem idegenek a vásárhelyi közönség számára.

A legendás kispipai zongorista ezúttal városunkba jön. Jön, hogy „rendezze a cechet”, hogy egész sorsát – s vele sok évtized magyar történelmét – zenével, dallal és tánccal újra elmesélje. És jön Jani pincér, egyetlen barátja. És jön a felesége, Helénke, akivel hosszú életének minden küzdelmét végigélte. Beszállnak a játékba. Seress csak a végén tudja meg, hogy Helénke szerette – szerelemmel szerette.

„Boldog voltam, s én marha, észre sem vettem!”

Játszanak. Énekelnek. Táncolnak.

És vidám szózatként szól a daluk: „Szeressük egymást, gyerekek!”

Szereposztás: Seress Rezső: Rudolf Péter; Helén: Nagy-Kálózy Eszter; Pincér/ Pap/Katona/Férfi: Nagy Sándor. Díszlettervező: Horgas Péter. Jelmeztervező: Bujdosó Nóra. Zenei vezető: Kocsák Tibor. Koreográfus: Hajdu Anita. Szcenikus: Tompai Zsuzsa. Videóanimáció: Molnár Balázs, Vincze Nóra. Hangmérnök: Ditzmann Tamás, Nagy Gergely. Zenei munkatárs: Erős Csaba, Neumark Zoltán, Puskás Péter. A rendező munkatársa: Kutschera Éva, Nagy Attila. Rendező: Horgas Ádám. 

A Csak átutazó vagyok… című dal zeneszerzője Horváth Jenő, a Szomorú vasárnap című dal szövegírója Jávor László, Az ember egy léha… című dal szerzője Erdélyi Mihály, a Maga az első bűnös asszony című dal zeneszerzője László Imre. Dramaturg: Vinkó József.

Az előadást az UMPA ügynökség és az EMB Universal Zeneműkiadó engedélyezte.

Az előadás hossza 2 óra 35 perc, egy szünettel.

A vendégelőadások a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Nagytermében a következő időpontokban lesznek láthatók: szeptember 28., szombat 16 és 20 óra, szeptember 29., vasárnap 15 és 19 óra.

Jegyek és bérletek válthatók a színházban működő jegypénztárnál (kedd-péntek 9–15 óra között és előadás előtt egy órával, tel. 0365-806-865), a színház Kultúrpalotában működő jegyirodájában (kedd-péntek 12–17.30 óra között, tel. 0372-951-251), valamint online, a www.biletmaster.ro honlapon. (PR-titkárság)

Szabó Anna: 46.749722  25.521389