2020. augusztus 4., kedd

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Felkészülési mérkőzésen kétszer is legyőzte a Marosvásárhelyi BC Mureş A-osztályos férfikosárlabda-csapat a Kolozsvári U Mobitelcót.

Felkészülési mérkőzésen kétszer is legyőzte a Marosvásárhelyi BC Mureş A-osztályos férfikosárlabda-csapat a Kolozsvári U Mobitelcót. Pénteken 89-72-re, szombaton 82-80-ra nyert a Szrecsko Szekulovics edzette alakulat a Szamos-parti városban. Mindkét csapatban lehetőséget kaptak a fiatalok is, a két együttes szakvezetőjét elsősorban a játék minősége érdekelte, az eredmény ezúttal másodlagos volt.

A kettős sikert ezzel együtt természetesen örömmel nyugtázta a marosvásárhelyiek edzője, mindazonáltal figyelmeztetett, nem szabad túlértékelni a jelentőségét, hiszen még csak a felkészítő időszak elején vagyunk. A csapat augusztus 13-ától egy hétig Szovátán edzőtáborozott, az alapozó munkát követően pedig most kezdődött el a barátságos mérkőzések sorozata. A szakvezető bizakodó, és reméli, hogy a játék minősége folyamatosan javul majd.

Szrecsko Szekulovics a mérkőzés után nyilatkozva hasznosnak nevezte a két mérkőzést, az ott látottakat, bár messzemenő következtetéseket egyelőre természetesen nem lehet levonni. „A csapat jól dolgozik, néhány apró hiba ellenére elégedett vagyok azzal, ahogy a játékosok végrehajtják a taktikai utasításokat. Tetszik a hozzáállásuk, tetszik, ahogyan küzdenek. Ne feledjük, hogy teljesen megújult a keret, még össze is kell szokniuk a játékosoknak. Az előző évtől eltérően nincsenek nagy nevek a csapatunkban, szorgalmas munkával azonban sokra lehetünk képesek. Első célunk bekerülni a rájátszásba” – mondta. Ami a kolozsvári szereplést illeti, úgy fogalmazott: „A mérkőzések nagy hőségben zajlottak, ami plusz megterhelést jelentett. Pénteken többnyire a tervezett felállást használtuk, ám mind a 11 játékos lehetőséget kapott. A második meccsen a fiatalok többet játszottak.” Szrecsko Szekulovics tudatta, a keret összetételét nem tekinti véglegesnek, egy játékost még mindenképpen igazolnának az 5-ös pozícióra.

A kolozsvári edző, Niksa Bavcsevics sem tulajdonít különösebb jelentőséget az eredményeknek, a vereségeknek. „Pénteken reggel megterhelő edzést tartottunk, és ez meglehetősen rányomta bélyegét a játékosok szereplésére. De még ilyen körülmények között is volt legalább 2-3 pozitívum csapatunk produkciójában. Jól ment a letámadás, a labdaszerzés, az is tetszett, ahogyan adogattak. A védekezésben viszont még javulnunk kell” – értékelt a kolozsvári szakvezető, aki a marosvásárhelyi kollégájához hasonlóan sokat játszatta a fiatalokat, a szombati meccsen például a 15 éves és 8 hónapos Kuti Nándor több mint 30 percet töltött a parketten. Bavcsevics hozzátette, érezhetően hiányzik a csapatnak Chetreanu, Silvăşan, Baciu és Hallik, úgyhogy várják, hogy egészüljön ki a keret.

A BC Mureş a héten folytatja a felkészülési mérkőzések sorozatát. Csütörtökön a ligeti Sportcsarnokban elkezdődik a Maros-kupáért kiírt, négycsapatos barátságos turné, itt az A-osztály három jó képességű együttese lesz az ellenfele. Csütörtökön este 6-tól a CSM Bukarest a Nagyváradi CSM-vel találkozik, 8-tól a BC Mureş ellenfele a Nagyszebeni CSU Atlassib lesz. Pénteken 18 órától Nagyszeben – Bukarest, 20 órától Marosvásárhely – Nagyvárad mérkőzést rendeznek. Végezetül szombaton 17 órától játsszák a Nagyvárad – Nagyszeben meccset, és 19 órától a Marosvásárhely – Bukarest összecsapást.

Statisztika

Péntek: U Mobitelco – BC Mureş 72-89 (18-23, 13-22, 29-21, 12-23). U Mobitelco: Milos Petkovic 20 pont, Sean Barnette 14, Tyler Morris 13, Steve Ross 12, John Ofoegbu 10, Vedran Nakic 3; továbbá Kuti Nándor, Faur, Anghel, Gheorghe, Ciotlaus. BC Mures: Cuic 17, Ceskovic 16, Peciukas 13, Ciric 13, Dumitru 11, Balaban 8, Jakab 6, Paliciuc 3, Tudose 2.

Szombat: U Mobitelco – BC Mureş 80-82 (11-15, 27-23, 17-25, 25-19). U Mobitelco: Barnette 22, Petkovic 22, Morris 13, Ofoegbu 13, Kuti 8, Ciotlaus 2. BC Mures: Ciric 21, Cuic 21, Peciukas 11, Balaban 8, Ceskovic 7, Dumitru 6, Baczó 6, Jakab 2.

Liviu Dumitru a csapatkapitány

Liviu Dumitru lesz a BC Mureş csapatkapitánya a 2012/2013-as idényben, derült ki a klub hivatalos honlapján megjelent hírből. Ugyanitt hozták nyilvánosságra a játékosok mezszámait is. Ezek a következők: Tudosă – 4, Dumitru – 5, Baczó – 6, Ciric – 8, Peciukas – 9, Borşa – 11, Balaban – 12, Jucan – 13, Jakab – 14, Paliciuc – 15, Ceskovic – 24, Cuic – 55.