2020. április 5., vasárnap

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Az orosz válogatott lesz a magyar csapat ellenfele a Duna Arénában zajló vízilabda-Európa-bajnokság férfitornájának mai negyeddöntőjében. Az oroszok hétfőn harcolták ki a legjobb nyolc közé kerülést azzal, hogy 14-13-ra legyőzték a grúz együttest, amely gyakorlatilag végig méltó ellenfele volt esélyesebb riválisának, és az utolsó percben még labdája is volt az egyenlítéshez.

Märcz Tamás csapata hétfőn szabadnapos volt, mivel csoportgyőztesként közvetlenül jutott a nyolc közé, ahol ha nyer, akkor az elődöntőben a világbajnok olasz és a montenegrói válogatott összecsapásának győztesével találkozik.

A csoportjából meglepetésre továbbjutott Románia ugyanakkor nem bírt Görögországgal, így országunk válogatottja nem jutott be a negyeddöntőbe. A hellén csapat hétfőn 14-7-re győzött, köszönhetően elsősorban Kosztantinosz Geniduniasz hat találatának, és a negyeddöntőben a horvátokkal találkozik. A román gólszerzők: Tiberiu Negrean 2, Cosmin Radu, Mihnea Gheorghe, Vlad Georgescu, Nicolae Oanţă és Andrei Prioteasa 1-1. 

Románia a 9-12. helyért szállhat medencébe a továbbiakban, első ellenfele Németország lesz (szerdán 15.30 órai kezdettel), amely a csoportkört követő rájátszásban 12-6-ra alulmaradt Spanyolországgal szemben. A helyosztó másik ágán Törökország és Grúzia csatázik.

Az olimpiai kvalifikációs kontinensviadalon egy kvótát lehet szerezni, az európai csapatok közül az olimpiai címvédő szerbek, az olaszok, valamint a vb-ezüstérmes spanyolok tokiói szereplése már biztos.

Görögország túlságosan kemény diónak bizonyult a görög Athanasziosz Kecsagiasz vezette román csapat számára

Fotó: Getty


Eredményjelző

Férfivízilabda-Európa-bajnokság, eredmények:

* a negyeddöntőbe jutásért: Oroszország – Grúzia 14-13, Montenegró – Törökország 17-6, Németország – Spanyolország 12-6, Románia – Görögország 7-14;

* a 13-16. helyért: Szlovákia – Málta 8-4, Franciaország – Hollandia 9-8.


A szerdai program

* negyeddöntő: Montenegró – Olaszország (17.00 óra), Szerbia – Spanyolország (18.30), Magyarország – Oroszország (20.00), Görögország – Horvátország (21.30)

* a 9-12. helyért: Törökország – Grúzia (14.00), Németország – Románia (15.30)

* a 13. helyért: Szlovákia – Franciaország (12.30)

* a 15. helyért: Málta – Hollandia (11.00)