2020. május 30., szombat

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Évadbeli második győzelmét aratta a Marosvásárhelyi FCM, az elsőt Maurizio Trombetta edző érkezése óta. Az olasz szakember a jelek szerint felrázta az alélt gárdát, amely hosszas szünet után gyűjtött be újra három pontot a bajnokságban.

Petrolul Ploieşti – Marosvásárhelyi FCM 0-1

Három játékost kiállítottak a mérkőzésen. A találkozót kb. 3000-en látták a helyszínen – csak nők és gyermekek, ti. fegyelmi döntés értelmében a mérkőzés zárt kapusnak minősült.

Évadbeli második győzelmét aratta a Marosvásárhelyi FCM, az elsőt Maurizio Trombetta edző érkezése óta. Az olasz szakember a jelek szerint felrázta az alélt gárdát, amely hosszas szünet után gyűjtött be újra három pontot a bajnokságban.

A mérkőzést jól kezdték a marosvásárhelyiek, már a 8. percben Szubotics a 16-oson belülről kapura lő, Bornescu a ploieştiek kapusa kikanalazza a labdát, amely Florin Danhoz került, akinek nem sikerült betolnia az üres hálóba. A 16. percben Florin Dan küld egy bombát a kapu fele, amely majdhogynem súrolja a kapufát. A 25. percig a ploieştiek nem veszélyeztették a marosvásárhelyiek kapuját. Ekkor Oprita kerül helyzetbe, amit nem sikerül értékesítenie. A találkozó egyetlen gólját Szubotics lőtte a 40. percben. A vásárhelyiek csatára a leshatárról indulva a büntetőterület jobb széléről bal külsővel a hosszúba csavart, alaposan meglepve Bornescu kapust.

A második félidőben a helyiek ráhajtanak. Vali Negreanu majdnem kiegyenlített, de ezúttal a marosvásárhelyiek védelme helyén volt. Az 57. percben egy ellentámadást követően Florin Dan két védőjátékossal találja szembe magát, a labdát azonban nem tudta eljuttatni Szuboticshoz, akinek esélye lett volna még egy gólt lőni.

A Marosvásárhelyi FCM a 77. percben emberhátrányba került, amikor Pădureţu megkapta a második sárga lapját. A létszám tizenegy perccel később kiegyenlítődött, a házigazdáktól a 88. percben ugyancsak két sárga lapos figyelmeztetésért kiállították Szipovicsot. Ugyancsak két sárga lapért kellett idő előtt (90+2. perc) elhagynia a játékteret Negrunak is, így a Petrolul kilenc játékossal fejezte be a péntek esti találkozót.

Petrolul Ploieşti: Bornescu – Străuţ (70. Fl. Dumitru), Szipovics, Melinte, P. Stoica – V. Negru, Enescu (46. Buhuşi) – Sztojmirovics, Opriţa, Borza (46. Roman) – Komazek.

Marosvásárhelyi FCM: Albuţ – Nicu, Iencsi, Ghionea, Topics – Vagner (81. Szilágyi), Ilyés, Pădureţu, Bumba (74. Goge) – Fl. Dan – Szubotics (86. Buş).
Az FCM a következő mérkőzést november 28-án 18.30-tól játssza saját pályáján, az ellenfél a Chiajna lesz. Ha beválik a papírforma, akkor ezt a mérkőzést is meg kell nyernie, hiszen a kiesés elkerüléséért igencsak szüksége van a pontszámokra.

A 14. forduló további eredményei: Oţelul Galac – Sportul Studenţesc 1-0, FC Brassó – Dacia Mioveni 4-0, Dinamo Bukarest – Voinţa Nagyszeben 1-0, CFR Kolozsvár – U Kolozsvár 3-1, FC Vaslui – Pandurii Tg. Jiu 3-2. Lapzárta után játszották: Csalhó P. Neamţ – Steaua, Rapid – Gaz Metan Medgyes, Concordia Chiajna – Astra Ploieşti.

A bajnokságban: 1. Dinamo 33 p., 2. CFR Kolozsvár 29 p., 3. Rapid 28 p., 4. U Kolozsvár 25 p., 5. FC Vaslui 24 p. A kiesőzónában: 15. FCM Marosvásárhely 11 p., 16. Sportul Studenţesc 9 p., 17. Concordia Chiajna 9. p., 18. Dacia Mioveni 8 p.