2022. augusztus 16., kedd

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Pénteken a Bolyai téri unitárius templomban a Zala-egerszegi Vegyeskar mutatkozott be a vásárhelyi közönségnek. Műsorukon klasszikus és kortárs kórusirodalmi művek szerepeltek. Az ő fellépésük után a vendéglátó Eufónia pedagóguskórus öt művet adott elő repertoárjából, majd a két kar azzal szerzett nagyszerű perceket a hallgatóságnak, hogy Kodály Esti dalát és Josh Groban népszerű zeneszámát (Mit ér egy hang?) együtt adta elő, átélve a közös éneklés és az összetartozás felemelő érzését. 

A zalaiaktól szólót énekelt a karvezető, Kovács Kata, valamint Gergely Iván; az Eufónia karvezetője Strausz Imre István, szólistája Bajkó Edina volt, zongorán közreműködött Vissi Barnabás, valamint László Cristina. 

Cseh Gábor és Szaknyeri Tünde a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal és a MA-ZA Baráti Kör Egyesület nevében emléklapot adott át a két karnagynak, emlékeztetve a jelenlévőket a barátságra, a szeretetre és az összetartozásra, a zalaiak ajándékkal kedveskedtek. A tanácsteremben szeretetvendégséggel, beszélgetéssel folytatódott az együttlét, majd az újdonsült ismerősök azzal a reménnyel váltak el, hogy jövő tavasszal az Eufónia lép fel a kórusmuzsika iránt érdeklődő zalaegerszegiek előtt. (horváth)

Fotó: Nagy Tibor