2021. január 28., csütörtök

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Az Azomureş az ország északnyugati megyéit érintő január 8-i villamosenergia-kiesést követően a megfelelő paraméterek között folytatja a műtrágyagyártást. Rendkívül ritkán kellene előforduljanak hasonló események, ez is igazolja, hogy szükség van egy megfelelő országos és európai infrastruktúrára.
Az Azomureş 2015-ben volt hasonló helyzetben. A gyártelepen levő berendezések automatikus zárrendszere szükség esetén azonnal leállítja a gyártóvonalat. Ezúttal is az eljárásnak megfelelően álltak le a berendezések. A rendszer működésének javításáért belső vizsgálatot rendeltek el a gyárban. Az eset környezetre gyakorolt hatása minimális volt, nem okozott gondot a helyi közösségnek.
Amint biztosították a gyár megfelelő áramellátását, a berendezéseket biztonságos körülmények között fokozatosan újraindították. Ez a megfelelő lörülmények között zajlott. Ezúttal a zajcsökkentő felszerelést is tesztelték, így a művelet a gyár területén kívül nem járt zajártalommal.
A belső kivizsgálást követően, az adatok birtokában kérjük majd az országos villamosenergia-szállítót, hogy térítse meg a leállás-beindítás költségét.
Az áramkiesés nem érintette az elosztóknak, valamint a farmereknek szánt műtrágya leszállítását. Minden termékünk megtalálható mind a külföldi, mind a belföldi piacokon.
Az Azomureş sajtóirodája