2020. június 4., csütörtök

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Mottó: „A fény mindig utat mutat

annak, ki a mélyben kutat.”

Kedves Olvasók!

Az idén május 21-től június 21-ig tartózkodik a Nap az Ikrek jegyében. A tavasz utolsó hónapját jelző levegős zodiákus jegyet a változó minőséghez sorolja az asztrológia. Aki ebben a hónapban született, magában hordozza ezt az energiarendszert, mely akár szellemi-gondolati, akár fizikai síkon manifesztálódik, egy sajátos mozgékonyságot mutat. 

 Az Ikrek a legkíváncsibb jegy. Minden érdekli, ami a szűkebb környezetében vagy a nagyvilágban történik. Információkat gyűjt, melyeket mielőbb továbbít. Olyan, mint egy humán adó-vevő készülék. Legerősebb oldala a közvetítési képessége. A kérdés többnyire az lesz, hogy mit közvetít és milyen módon? Éles eszét, furfangos logikáját bármire használhatja. Sokan előítélettel viseltetnek a mágia iránt, pedig mindannyian mágusok vagyunk. Van egyfajta tudásunk vagy képességünk, mellyel hatást fejtünk ki valakire. Gondoljunk csak a szülő-gyerek viszonyra vagy egy tanár-diák kapcsolatra. A gondolatainknak teremtő ereje van. Akárcsak a Teremtőnek a kezdetekben, mindannyiunknak felelőssége van abban, hogy milyen gondolatokat teremtünk. Főleg akkor nő a gondolat ereje, ha azt ki is mondjuk. A földi világ bipoláris, és ez a gondolatokra is vonatkozik. Vannak jó, pozitív, segítő gondolatok, és bizony vannak rossz, negatív, ártó gondolatok is. Nem kell bizonygatnunk, micsoda minőségi különbséget jelent egy őszinte elismerés vagy egy negatív becsmérlés. Már csak azért is megfontolandó, hogy milyen minőségű gondolatoknak adunk teret, mert akár építünk, akár rombolunk, végső soron – akár egy tökéletesen elhajított bumeráng – vissza fog térni a feladóhoz. Ezt Keleten úgy nevezik, hogy a karma törvénye. Mi, magyarok a bölcsességünket sok esetben közmondásainkba rejtettük: Amilyen az adjonisten, olyan lesz, a fogadjisten. Persze az ember, akit időnként elragadnak indulatai, képtelen megfékezni a rossz gondolatokat. Néha káromkodunk. Ki jár pórul? Kinek lesz kárára, ha káromkodik? Ha károm-kodom, előbb-utóbb ebből nekem származik károm.

E hónap végén választások lesznek. Szavak és gondolatok erejével történő folyamatos rombolásnak lehetünk szem- és fültanúi. Sok a negatív energia. Odajutottunk mi, emberek, hogy a szépre, a jóra, az igazra már fel sem figyelünk? Egyes médiamunkások, közszereplők, „szakértők” szerepe tényleg az, hogy egymásra lövöldözzenek fröcsögő szavakkal, gyűlöletet szító kifejezésekkel? Már csak azért sem hasonlítanám a versenytársaimat undorító állatokhoz, mert ugyebár a népi bölcsesség szerint mindenki magából indul ki. Véleményem szerint valami megvalósításáért kellene harcolnunk, és nem valami vagy valakik ellen. 

A veszély, mely a jövőben öreg kontinensünkre leselkedik, egyértelmű. Csak az nem látja, aki behunyja a szemét. Az állandó változások ellenére különféle hitrendszerek összevegyítése nem működik. Ha egy edénybe vizet és olajat öntünk, majd belehelyezünk egy vasszöget, kevergethetjük ítéletnapig, nem lesz belőle egy új elem. A Merkúr bolygó, ami az Ikrek jegyét uralja, a földi embernél a gondolkodást jelöli. Azt javaslom, hogy merjünk gondolkodni, és olyan döntéseket hozni, melyek előrevisznek bennünket. Abban reménykedni, hogy egy puskaporos hordón üldögélve nem robbanunk fel, miközben készülünk rágyújtani egy cigarettára, ostobaság. A jelen időben tehetünk a jövőnkért. Legyünk szereplők az életünk színpadán, és ne csak nézők! Ehhez kívánok Önöknek tetterőt és bölcsességet!

Vigyázzanak magukra és egymásra!

Véleményeiket, gondolataikat megírhatják az asztros@yahoo.com címre.