2022. augusztus 12., péntek

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A megyei közpénzügyi főigazgatóság közleménye szerint ma 12 órától július 5-én 8.30 óráig szünetel az ügyfélfogadás a Maros megyei adóhivatalok közönséggel dolgozó pénztárablakainál.

A megyei közpénzügyi főigazgatóság közleménye szerint ma 12 órától július 5-én 8.30 óráig szünetel az ügyfélfogadás a Maros megyei adóhivatalok közönséggel dolgozó pénztárablakainál, a hatóság három vidéki hivatalának felszámolása miatt.

Július 1-től ugyanis megszűnik a radnóti, a nagysármási és a dédai adóhivatal, melyeknek a területi hatáskörébe tartozó magán- és jogi személyiségű adófizetőket a régeni, ludasi, dicsőszentmártoni és marosvásárhelyi adóhivatalok hatáskörébe utalják. Az ügyfélfogadási szünetre az átszervezéshez kötődő technikai lépések zavartalan lebonyolítása miatt kerül sor.

Július 1-től a megszűnő adóhivatalok hatáskörébe tartozó adófizetők átsorolása a következő: a megszűnő dédai községi adóhivatal ügyfelei a szászrégeni adóhivatal hatáskörébe kerülnek, a nagysármási hivatal illetékességébe tartozó adófizetők pedig a ludasi adóhivatal hatáskörébe. A megszűnő radnóti adóhivatal hatáskörébe tartozó adófizetőket három hivatalhoz sorolják át: a kutyfalvi adófizetők a ludasi adóhivatalhoz fognak tartozni, a radnóti és oláhkocsárdi adófizetők a dicsőszentmártoni adóhivatalhoz kerülnek, a szentpáli, marosugrai és kisiklandi adófizetők pedig a marosvásárhelyi adóhivatalhoz.

Az ügyfélfogadási szünet ideje alatt a kincstár megszűnő nagysármási és radnóti kirendeltségei már nem fogadnak befizetéseket, és kifizetéseket sem eszközölnek a cégek számára, a marosvásárhelyi, segesvári, régeni, dicsőszentmártoni, ludasi és szovátai kincstárkirendeltségek a megszokott programmal üzemelnek.

Az oláhkocsárdi és radnóti adófizetők pénzügyi priuszainak kibocsátására július 1-től a dicsőszentmártoni adóhivatal lesz illetékes.