2020. február 27., csütörtök

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A marosvásárhelyi és Maros megyei sport két kiválóságát díjazzák egy keddi nyilvános gála keretében, 11 órakor, a Kultúrpalota kistermében. A Maros Megyei Tanács legmagasabb kitüntetését, az ALAE-díjat Szőcs Bernadette-nek és post mortem Klosz Péternek ítélte oda a testület még novemberben, az átadást azonban mindaddig halasztották, amíg Szőcs Bernadette személyesen is megjelenhetett az díj átvételén.

A megyei önkormányzat sajtóirodájának tájékoztatása szerint a díjakat a megyei sportélet előmozdításáért ítélték oda.

Szőcs Bernadette jelenleg a világranglista tanúsága szerint Románia legjobb női asztaliteniszezője, csapatban többszörös Európa-bajnok, illetve 2018-ban megnyerte az Európa Top 16 versenyt is. Számos jó helyezése van a legnagyobb világversenyeken, néhány napja szerzett részvételi jogot a tokiói olimpián, ahová nagy reményekkel utazik.

A novemberben elhunyt Klosz Péter elsősorban sportszervezőként szerzett elévülhetetlen érdemeket. A Román Triatlonszövetség elnökeként Marosvásárhelyt néhány évig a sportág egyfajta európai fővárosává változtatta. A korábbi kvázi ismeretlenségből a triatlont tömegsporttá emelte, az Európai Triatlonunió egyik legelismertebb sportvezetőjeként tartotta számon. A post mortem elismerést a testvére és a Master Ski&Bike Sportklub elnöke, Klosz Viktor veszi át.

A díjakat Péter Ferenc megyei tanácselnök adja át.

Az egyik kitüntetett post mortem Klosz Péter, aki elsősorban sportszervezőként szerzett elévülhetetlen érdemeket. A Román Triatlonszövetség elnökeként Marosvásárhelyt néhány évig a sportág egyfajta európai fővárosává, a triatlont pedig a korábbi kvázi ismeretlenségből tömegsporttá változtatta

Fotó: Forbes