2022. november 26., szombat

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Óriási adventi koszorú gazdagítja ebben az évben a karácsonyváró időszakot Marosvásárhelyen. A fenyőágakkal díszített, arany-pirosba „öltöztetett”, mintegy 3 és fél méter átmérőjű koszorút a Bolyai téren helyezi el a Marosvásárhelyért Egyesület. 

A négy adventi gyertya meggyújtására a helyi magyar történelmi egyházakat kérte fel az egyesület, így első vasárnap a római katolikus, második vasárnap az unitárius, a harmadikon az evangélikus, a negyediken pedig a református egyház képviselteti magát az eseményen. Az első adventi gyertya a hit fényét hozza, meggyújtására november 28-án 16.30-tól kerül sor. Az eseményen felszólal Szente Katalin, a Marosvásárhelyért Egyesület elnöke, majd egy rövid egyházi áldás és ének teszi meghittebbé az élményt. A járványügyi korlátozások miatt idén nincs lehetőség széles körű ünnepséget tartani, azonban a várakozás idejét ezáltal is tartalmasabbá teszik.

Az egyesület hagyományteremtő szándékkal indítja el ezt a kezdeményezést, célja, hogy ezután minden évben felállítson a városban egy óriási adventi koszorút, és gazdagabbá tegye ezáltal a várakozás időszakát.