2021. január 28., csütörtök

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A Tompa Miklós Társulat januári műsorán

Újra közönség előtt játszik a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata. Olt Tamás Abszint című színművét 2021. január 11-én, hétfőn 19 órától tekinthetik meg az érdeklődők. 

„Úgy érezte, zuhan. Előre zuhan, ha úgy tetszik, horizontálisan, és a szagok, a mindenkori nevetések és csókok, napok sőt évszakok úgy hasítanak át a koponyáján, az arca pólusain, mint egy kék masnis kislány játékszitáján az értelmetlen meleg homok. Egyetlen pillanat alatt mindent elveszített…”

Az Abszint egyfelvonásos zenés etűdsor, modern misztériumjáték sanzonokkal, amely egy szakítástörténetből nőtte ki magát. A földi léten túljutott hőse – a Férfi – egy toronyház legfelső emeletéről készült levetni magát. Az indulás lendületére azonban tétova zuhanás következik: a toronyház bizonyos emeletpárkányaiba belecsimpaszkodik az emlékezet, s a kivilágított ablakokon át a zuhanó kontaktust teremt a bennlévőkkel, a benti önmagával: e közjátékstációk érintésével pereg le a háztetőről az élete.  A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata és a kaposvári Csiky Gergely Színház közös produkciója.

Szereplők: Sebestyén Aba, Berekméri Katalin, László Csaba, Tollas Gábor, díszlettervező: Pintér Réka; jelmeztervező: Lakatos Márk; koreográfus: Gulyás Anna; jelmeztervező-asszisztens: Moldován Orsolya; zenei vezető: Apostolache Kiss Zénó; rendező: Olt Tamás. 

A 12 éven felülieknek ajánlott, román felirattal követhető előadás a járványügyi szabályozások miatt korlátozott számú férőhellyel és a járványügyi intézkedések szigorú betartásával történik. 

Jegyvásárlás a Nemzeti Színház nagytermi jegypénztárában (nyitvatartás hétköznapokon 12 és 18 óra között, telefonszám: 0365-806-865), a helyszínen előadás előtt egy órával, valamint online a www.biletmaster.ro oldalon. 

Bővebb információkért kövessék a Tompa Miklós Társulat honlapját (www.nemzetiszinhaz.ro), 

Facebook-, valamint Instagram-oldalát (https://www.facebook.com/tompamiklos; 

www.instagram.com/tompamiklostarsulat)

(Pr-titkárság)

Fotó: Bereczky Sándor