2021. június 17., csütörtök

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata idén hatodik alkalommal, az első, Marosvásárhelyen tartott magyar nyelvű hivatásos színielőadás évfordulójának napján, június 12-én, szombaton 20.30 órától adja át az elmúlt évad legkiemelkedőbb színészi teljesítményéért járó Bioeel–Kemény-díjat. A díjátadó gála helyszíne az évfordulóhoz igazodva az egykori előadásnak teret adó marosvásárhelyi vár.


 Meszesi Oszkár       Fotó: Bereczky SándorA Bioeel kozmetikum- és gyógyszergyártó cég a színház mindkét társulatának támogatója és mecénása, amely saját kezdeményezésére jelentős összeggel járul hozzá a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház által létrehozott díjhoz. A színházalapítók egyike, báró Kemény János emlékére elnevezett díj a színészi alkotói teljesítmény elismerésére jött létre, a díjazott személyéről pedig a Tompa Miklós Társulat művészeti tanácsa szavazással dönt. A jelentős pénzjutalommal, valamint Gyarmathy János marosvásárhelyi szobrászművész kisplasztikájával járó díjat gálaműsor keretében adja át a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház vezetősége.

Az eseményen fellép a Tompa Miklós Társulat tagjaiból álló Astra zenekar, valamint a marosvásárhelyi Művészeti Líceum magyar tagozatának klarinét és fuvola által kísért vonósnégyese. A díjátadót a Balla Géza pincészet jóvoltából borkóstoló zárja. 

 A Tompa Miklós Társulat ezúttal is köszönetet mond mecénásainak, támogatóinak, médiapartnereinek, akik idén is megtisztelik együttműködésükkel a színház ünnepét. (Pr-titkárság)