2021. október 26., kedd

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A Helikon színházkritikai pályázata

A Helikon Kulturális Egyesület és a Helikon folyóirat színházkritikai pályázatot hirdet erdélyi, Erdélyben élő pályakezdő fiatalok számára A maszk mögötti áhítat címmel. 

A pályázat feltételei: pályázni olyan előadás-elemzéssel lehet, ami nem jelent meg korábban nyomtatásban vagy bármilyen internetes felületen. 

A kritika bármely erdélyi magyar társulat tavaly szeptember óta bemutatott előadását elemezheti, terjedelme nem haladhatja meg a 7000 leütést, szóközökkel együtt, nem lehet kevesebb 5000 leütésnél, szóközökkel együtt. Egy pályázó csak egy pályaművel jelentkezhet.

A pályázat kizárólag erdélyi (romániai magyar) származású, Románia területén élő pályakezdő szerzőknek szól, akik 2021 januárjában még nem töltötték be 22. életévüket.

A pályaműveket doc vagy docx dokumentum formájában, csatolt fájlként a helikonpalyazatok@gmail.com címre várják 2021. október 31-ig.

Első díj: 1000 lej, második díj: 750 lej; harmadik díj: 500 lej.

A díjazottak nyertes pályaművei a Helikon Theátrum rovatában lesznek olvashatók, a díjjal nem jutalmazott, ám színvonalasnak tartott pályaműveket is közlik.