2021. június 20., vasárnap

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház júniusi műsorán

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata az idei évadban utoljára tűzi műsorra Agatha Christie remekműve alapján, Gáspárik Attila rendezésében készült A láthatatlan hóhér „…és már senki sem!” című krimijét.


Fotó: Bereczky SándorJúnius 13-án, vasárnap 19 órától a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház nagytermi színpada rövid időre átalakul egy sirályokkal körülrepült, magányos angol szigetté. Erre a szigetre érkezik tíz vendég, akikről kiderül, hogy feltételezett gyilkosok. Ezek a feltételezett gyilkosok az előadás folyamán áldozatokká lesznek… folyik a whisky, szól a dzsessz, és halnak az emberek… de vajon ki itt a gyilkos?

„A Gáspárik Attila által rendezett produkció a klasszikus vonal mentén nyúlt Agatha Christie halhatatlanához. (...) A regényhez hű történetmesélést és karakterformálást elsősorban a gyönyörű színpadi miliő határozza meg: Maria Miu díszletei egy igazi, múlt század eleji-középi, keleti parti gyarmati-coastal villát idéznek. A ház szalonja képezi az előadás helyszínét, ott zajlik a játék.” (Kaáli Nagy Botond, 2019. jan. 11., Népújság)

Szereplők: Meszesi Oszkár, Kovács Botond, P. Béres Ildikó, Simon Boglárka-Katalin, Varga Balázs, Kádár L. Gellért, Galló Ernő, Tollas Gábor, Moldován Orsolya, Kilyén László, László Csaba. 

Díszlettervező: Maria Miu; jelmeztervező: Moldován Orsolya; zene: Boros Csaba; videó: Sebesi Sándor; rendezőasszisztens: Fülöp Bea. 

A 14 éven felüliek számára ajánlott, román felirattal követhető előadás a járványügyi szabályozások miatt korlátozott számú férőhellyel és a járványügyi intézkedések szigorú betartásával történik. Jegyek válthatók a színház nagytermi jegypénztáránál (nyitvatartás hétköznapokon 12 és 19 óra között, telefonszám: 0365-806- 865), a helyszínen előadás előtt egy órával, valamint a Biletmaster oldalán: https:// teatrunational.biletmaster.ro/hun/Event/44003315/A-lathatatlan-hoher . 


Fotó: Bereczky Sándor


Fotó: Bereczky Sándor